Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er de voksne som tror barna blir støtt

Tegneserieskaper Christopher Nielsen ble selv klaget inn for Kringkastingsrådet. Se hva folk på gata mener om sexscenene i «Halvseint».

(Dagbladet.no): NRK-programmet «Norge Rundt» har blitt klaget inn for Kringkastingsrådet etter at de 4. april i år hadde et innslag om dataspillet «Age of Conan». I innslaget ble det, ifølge klageren, vist minst sju sekvenser av kampscener i fullskjerm.

Også NRK-programmet «Halvseint» har blitt klaget inn for Kringkastingsrådet for animerte sexscener som ligger ute på deres nettsider. Denne klagesaken kommer opp i rådet i dag.

Er animert sex og vold for grovt til å kunne vises på statskanalen?

Hele klippet kan du se her.

Christopher Nielsen, som selv er tegneserieskaper og animasjonsfilmregissør, sier til Dagbladet.no at det forskjell på om det er virkelig film eller animasjonsfilm.

- Stort sett er det ikke barna som blir støtt av innholdet i animasjonsfilmer, men de voksne som tror at barna blir støtt, sier han til Dagbladet.no.

Nielsen er skaperen bak tegnefilmserien «To trøtte typer», som gikk på NRK. Serien skapte diskusjoner i enkelte miljøer, først og fremst fordi hovedpersonene hadde et språk som ble for mye for noen. Kristelig Kringkastingslag sendte inn klage på den høye bannefrekvensen. Imidlertid ble serien forsvart fra høyeste hold i Kringkastingsrådet.

- Jeg tenker ikke så mye på at innholdet i filmene mine kan være støtende ettersom jeg lager tegnefilm for voksne, sier Nielsen.

image: - Det er de voksne som tror barna blir støtt

Nilelsen står også bak animasjonsfilmen «Slipp Jimmy fri», som handler om den narkomane sirkuselefanten Jimmy. I filmen har dyrevernerne Lise og Erik sex i scener der lite overlates til fantasien.

Tegneserietegneren synes NRK selv må få styre hva de synes er for grovt.

- Jeg har selv ikke sett det aktuelle «Norge Rundt»-programmet, men dette er en diskusjon redaksjonen må ta selv.

Dagbladet.nos reporter gikk i går ut på gata for å høre fra folk ute mener om animert sex og vold på NRK.

Etter å ha sett på et bilde av en sexscene fra «Halvseint» ble de forbipasserende stilt spørsmålet:

- Er dette for grov kost til å bli sendt på nettsiden til NRK?

Svarene vi fikk, finner du i videoen øverst i denne artikkelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media