Det er deilig å være norsk i Sverige

King Diamond, Return og Mötley Crüe på Sweden Rocks siste dag.

NORSK ÅPNING: 80-tallsheltene Return fra Hedmark fikk æren av å åpne hovedscenen på Sweden Rocks siste dag. Foto: Torgrim Øyre
NORSK ÅPNING: 80-tallsheltene Return fra Hedmark fikk æren av å åpne hovedscenen på Sweden Rocks siste dag. Foto: Torgrim Øyre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FESTIVAL: Norje: Lydverkets Asbjørn Slettemark, Johan Öberg, Henrik Bromée og Dagbladets Torgrim Øyre er på Sweden Rock utenfor Sölvesborg.

Sweden Rock 2012 er over. Festivalen er nok en gang en suksess og ledelsen kan rapportere om et åttesifret overskudd. Det er smilende fjes å se over alt, ja i Norje ser det til og med ut som ryddemannskapet storkoser seg, der de rusler omkring og rensker jordene for avfall etter tusenvis av hardrock-fans har campet i en liten uke.

Vi har pakket i bobilen og det er dags for å vende nesa mot Stockholm igjen etter fire dager med uavbrutt metalmoro. Lørdag var siste festivaldag og den fikk en særs trivelig start.

Norsk i Sverige Henrik brukte turen ned til Norje til å bygge opp forventningene til comeback-konserten til norske Return. Nå skal han få svar på tiltale.

Det er ikke den mest rocka gjengen vi har sett under festivalen som myser mot formiddagssola på hovedscenen. Som Asbjørn kommenterte, de ser så utrolig vanlige ut. Men, det gjør ikke så mye. Hva er vel ikke mer passende enn en jovial gjeng fra Stange i Hedmark som strør om seg med florlette power-ballader og spretne rockere for et sedat festivalpublikum?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer