Det er dejlig å være våt i Danmark

Kvart på tre åpnet slusene seg og gjorde Roskilde til et gjørmehull. Se bildene

ROSKILDE (Dagbladet.no): I dag klokka 17 åpnet festivalområdet og inn strømmet tusenvis av festivalklare mennesker i alle aldre og fasonger. Men en ting bandt dem alle sammen: De var våte og skitne.

Utsolgt

Årets Roskilde-festival er utsolgt. Det betyr at 75 000 skal nyte fire dager med musikk fra artister som Slipknot, Korn, Morissey, N.E.R.D og norske band som Cloroform, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Ricochets og Wibutee. Men festivalliv betyr også teltliv for de fleste av dem som er her nede. Og telt pluss jorde pluss store mengder regn betyr betydelig med gjørme.

<> Kliss våt festival <> Akkurat nå er det kanskje ikke sååå deilig å være norsk i Danmark.

<> Se hele bildeserien!<>

Rekordmange 30 000 satte opp teltet sitt allerede søndag ifølge den danske avisa Berlingske Tidene. De har hatt harde tider. Shorts og sandaler har vært bannlyst så langt, for regnet og kulden stod i sentrum de første dagene. Men når Dagbladet.no tok en runde på campingen i dag var fullt av punkere, tyskere, nordmenn, svensker og dansker som satt i sola, drakk sine Tuborg, og koste seg. Det begynte å tørke opp etter en hard natt med mye regn.

Fisket opp teltet

Men klokka 14.45 var idyllen over, om ikke moroa. Da disket Danmark og Roskilde opp med ti minutts høljevær som gjorde deler av campingen om til ganske anstendig store innsjøer.

Noen satt ute i regnet og grillet! Andre og mer fornuftige søkte ly. Midt på plassen stod drøye hundre dansker inne i karaoketeltet der de sang nasjonalsangen og andre slagere. En fyr vadet rundt i bar overkropp og så ut som han syntes at regn var det beste som kunne skjedd. Men regnet var over like fort som det kom. Så var det tid for å sjekke skadene.

- Det var fint i går, men dette er helt jævlig. Men jeg blir videre. Man mister ikke motet, sier norske Aleksander Staubo (28) til Dagbladet.no mens hans danske venninne Sus fisket teltet sitt opp av innsjøen. Halve Aleksanders telt var gjort om til en vannseng, og utrolig nok rant det ikke noe vann inn:

- Det går fint, og snart går Blonde Redhead på scenen.

Gjørmbading

Danske Anja Hondborg og Morten Mortensen tok det mer med ro der de godt utstyrt med regntøy satt på hver sin krakk ute i gjørmehavet. Litt lenger borte stod Niels Tolldal Christensen og kompisene for dagens underholdning.

Midt i veien gravde de et hull og fylte det med gjørme. Rundt satt, stod og skrålte 20 andre mens den ene etter den andre fikk seg et overraskende og ufrivillig gjørmebad.

- Vel, så morsomt var det ikke, var Nathja Lunds kommentar etter at hun satte ny rekord i gjørmetryning og latterbrølene runget rundt henne.

Nødvendig

<> Kliss våt festival <> Akkurat nå er det kanskje ikke sååå deilig å være norsk i Danmark.

<> Se hele bildeserien!<>

Andre var så drita at de satt i gjørma og regnet uten at det så ut til å være et problem. Svenske Sara Borén hadde funnet frem bikinen og var Roskildes svar på gjørmebaderen fra den siste Woodstock-festivalen.

Og noen var seriøse. Paul Georg Moser hadde funnet frem spaden og var fullt i gang med å grave diker rundt hans og kompisenes telt.

- Det var jo smart.

- Smart! Det er nu sgu nødvendig.

Dagbladet.no dekker hele Roskilde-festivalen.

HØLJEVÆR</B> I løpet av ti minutter forandret Roskilde seg til et gjørmehull.
UHELDIG:</B> Det kan være et problem at Roskilde er et gjørmekrater, og det blir ikke bedre av dansker ute på djevelskap.