Det er den modige som skaper endring

Regninger for is, brus og pølser skulle vi selvsagt aldri ha refundert.

UTFORDRINGER: Telemark har vært gjennom noen tøffe tiår med utfordringer og omstilling. Vi trenger enda flere innbyggere, flere attraktive og fremtidsrettede arbeidsplasser, mener fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap). Her kommenterer han prosjektet — og First House-regninger på is og brus.
UTFORDRINGER: Telemark har vært gjennom noen tøffe tiår med utfordringer og omstilling. Vi trenger enda flere innbyggere, flere attraktive og fremtidsrettede arbeidsplasser, mener fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap). Her kommenterer han prosjektet — og First House-regninger på is og brus.Vis mer
Meninger

Kreativitet, en offensiv tankegang og stå-på-vilje er kvaliteter telemarkingen så definitivt har en god dose av. Jeg er stolt av fylket mitt, med et mangfoldig næringsliv og mange flinke folk. Samtidig har Telemark vært gjennom noen tøffe tiår med utfordringer og omstilling. Vi trenger enda flere innbyggere, flere attraktive og fremtidsrettede arbeidsplasser.

Den siste uka har prosjektet «Invest in Telemark» fått mye oppmerksomhet, og kritikk. Målet med «Invest in Telemark» er å tiltrekke arbeidsplasser og bedriftsetableringer til Telemark på en ny og utradisjonell måte. «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat,» sa Albert Einstein. Jeg er enig. Det er den modige som skaper endring. Skal vi få til utvikling i Telemark må vi tørre å prøve nye ideer og løsninger. Derfor er det synd hvis de gode intensjonene bak «Invest in Telemark» drukner i oppslag om konjakk og softis med strø.

Samtidig ønsker vi å være åpne om det vi gjør. Befolkningen fortjener å vite hva fylkeskommunen bruker tid og skattebetalernes penger på. For å være krystallklar på en ting: regninger for is, brus og pølser skulle vi selvsagt aldri ha refundert. Det var feil, og det beklager vi. Vårt kontrollutvalg er tett på i denne saken, og det er jeg glad for.

Sammen med Innovasjon Norge har vi satt av seks millioner kroner til «Invest in Telemark» over tre år. Det er mye penger. Men «Invest in Telemark» er bare en bit av vårt arbeid for å skape flest mulig arbeidsplasser og støtte opp om lokal næringsutvikling. Fylkeskommunens totalbudsjett de neste fire årene er på til sammen 7,1 milliarder kroner, som dekker blant annet utdanning, samferdsel og næringsutvikling.

Og alt dette henger sammen. Kanskje det aller viktigste vi gjør for å få flere bedriftsetableringer er å bygge samferdsel. Og vi bygger fylkesveier og satser på kollektivtransport i Telemark som aldri før. I tillegg pågår og planlegges det statlige vei- og jernbaneprosjekter til og i Telemark for over 43 milliarder kroner.

Det er for øvrig prosjekter vi har fått gjennomslag for i Regjeringen og på Stortinget på egen hånd - med god, gammeldags og målretta politisk og administrativ jobbing, som et samlet Telemark står bak.

Det å få til bedriftsetableringer er et langsiktig arbeid. Gjennom «Invest in Telemark» har vi lagt en strategi, og jobber målretta mot en rekke konkrete bedrifter. Som redaktøren i Varden, Tom Erik Thorsen, sa: «At man forsøker betyr at man har prøvd. Alternativet er verre».

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.