- Det er det frekkeste jeg har opplevd

Kvelertak frastjålet pass og visum. Nå er USA-turnéen er i fare.

USA-TURNÉ I FARE: Erlend Hjeltik i Kvelertak har blitt frastjålet en sekk med alle passene til bandmedlemmene i. Nå spøker det for deres første USA-turné Foto:  Anders Grønneberg
USA-TURNÉ I FARE: Erlend Hjeltik i Kvelertak har blitt frastjålet en sekk med alle passene til bandmedlemmene i. Nå spøker det for deres første USA-turné Foto: Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet): Vinnerne av årets Statoil-stipend på en million kroner, Kvelertak, skulle i dag sette kursen fra Oslo til USA for å legge ut på en 13 konserter lang turné.

Men da de var på tur til flyplassen i går kveld, ble bandet frastjålet alle passene med USA-visumene inni. Det betyr at de ikke kommer seg inn i USA.

- Jeg satte meg ned for å ta en matbit på Burger King på togstasjonen, og plutselig oppdaget jeg at sekken med seks pass som jeg hadde satt ved siden av meg i sofaen var borte. Det er det frekkeste jeg har opplevd, sier vokalist Erlend Hjelvik i Kvelertak til Dagbladet.

Helt Texas Dermed går det kritikerroste bandet glipp av en hel del konserter. For det kan ta opp til ei uke før bandet kan få fatt i pass med USA-visum. Nå sikter bandet seg inn på å i alle fall klare å komme seg over til Austin i Texas den 16. mars, for da skal de spille på bransjetreffet South by Southwest.

- Vi skal dra på passkontoret på mandag og se hva vi får til, sier Kvelertak-vokalisten. 

Pengetap Bandet vet ikke hvor mye penger de kommer til å tape på utsettelsen.

- Vi har betalt 70 000 for flybillettene, men vet ikke helt om disse nå blir omgjort, blir refundert eller om vi har tapt pengene.

Bandet er i kveld nominert til to Spellemann-priser, for beste rockeplate og i kategorien årets nykommer.

- Vi har i utgangspunktet ikke billetter for å komme oss inn, siden vi skulle til USA. Men det hadde vært kult å få komme, for nå har vi jo muligheten til å ta i mot prisen om vi skulle være så heldige å vinne noe, sier Hjelvik.