- Det er det skumleste jeg noen gang har gjort

Magikeren Dynamo brøt sin gyldne regel. - Jeg var som Indiana Jones.

(Dagbladet): Dynamo, eller Steven Frayne, er en av verdens heteste tryllekunstnere.

Tidligere har 30-åringen fra Bradford blant annet gått over Themsen og det fikk mye oppmerksomhet da han gikk gjennom en glassvegg foran øynene til Manchester United-stjerna Rio Ferdinand.

I kveld starter sesong 3 av tv-serien hans «Et magisk liv» på Discovery Channel. En smakebit på serien kan du se øverst i saken. Der viser Dynamo hvordan han får kroppen til å fungere som en vannleder, og dermed ender opp som en menneskelig vannspreder.

Ble mobbet Da Frayne først startet med magi var det ikke for å underholde hundretusenvis av tv-seere, det handlet om å gjøre en vanskelig skolehverdag litt lettere.

- Jeg begynte å trylle på grunn av bestefaren min. Da jeg var liten var det noen barn på skolen som plagde meg, så bestefar viste meg noen triks slik at jeg kunne skremme de som plaget meg. Han ville gi meg litt pondus og hjelpe meg ut av vanskelige situasjoner, sier han på telefon til Dagbladet.

Å nå et så høyt nivå at han kan ha tryllingen som levebrød har ikke kommet gratis. Selv vil Frayne anslå at han har brukt 50 000 timer på å lære seg magi.

- Du må gi opp livet ditt. Du må vie så mye tid som mulig skal du lykkes, for uten engasjementet går det ikke. Det kreves hard jobbing.
Fra jeg våkner til jeg står opp, jeg gjør det hele tiden. Jeg elsker det, så det føles ikke som om det er jobb.

- Det skumleste jeg har gjort Frayne legger ikke skjul på at det han driver med er vanskelig

- Dette er min tredje sesong på tv. Det er vanskelig å komme opp med nye ideer hele tiden, jeg har lyst til at ting skal være større og bedre og farligere. Det er like vanskelig som det ser ut som, men jeg håper at jeg får det til å se lett ut.

I årets sesong må magikeren overkomme sin store frykt.

- Jeg gjorde et triks med en slange i Sør-Afrika. Før det var jeg livredd for slanger. Jeg var som Indiana Jones. Jeg overkom frykten for å lage magi, men det er det skumleste jeg noen gang har gjort, sier han.

Feiler aldri Det er sjelden han blir redd når han er i manesjen, men Frayne har noen regler han har fulgt.. til nå.

- Jeg er ikke redd så lenge jeg er i situasjoner jeg kan kontrollere. Magi med babyer, små barn og dyr har alltid vært forbudte områder.

- Har du noen ganger feilet på scenen?

- Hvis noen vet det, kan de fortelle meg det? Jeg vil gjerne vite det.

- Men har du noen gang hørt noen si "Åh, jeg vet hvordan du gjorde det!"?

- Folk sier sånt hele tida. Men de vet ikke fordi jeg vet ikke, så hvordan kan de vite hvis jeg ikke vet? Det er egentlig umulig å mislykkes siden jeg improviserer hele tida. Hvis det ikke blir helt slik jeg hadde tenkt gør jeg noe annet som fremdeles er magisk, men kanskje ikke helt det jeg i utgangspunktet hadde tenkt, sier han.

Fotball-gefühl I sommer, da han egentlig hadde en velfortjent pause, vant han 10 000 pund på å tippe riktig utfall i alle kvartfinalene, semifinalene og finalen i fotball-EM.

I tillegg plukket han hvilke kamper som gikk til straffer - og at Spania ville vinne med minst to mål over Italia i finalen.

Så... hvem skal man satse på når fotball-VM neste år braker løs i Brasil?

- Det ligger litt for langt fram i tid. Når jeg er ferdig med denne samtalen skal jeg ta en tur i tidsmaskinen min og finne ut hvem skal jeg sette pengene mine på, sier han.

Blir ikke lei Men før VM starter skal Dynamo bruke hundrevis av timer på å underholde og forbløffe sitt publikum med sine magiske evner.

- Blir du aldri lei?

- Hvem kan bli lei av å gjøre ting som får folk til å smile hver dag? Det er verdens beste jobb.