- Det er en forferdelig følelse å høre sønnen din rope «mamma, mamma, hjelp meg!» uten å kunne gjøre noe

Ifølge en rapport fra Interpol og Europol har 9 av 10 flyktninger og migranter som kom til EU i fjor fått «hjelp» av kriminelle nettverk.

SØNNEN DRO: Maryana har ni barn. Den ene sønnen på 16 år dro for flere måneder siden mot Europa. FOTO: FLYKTNINGHJELPEN
SØNNEN DRO: Maryana har ni barn. Den ene sønnen på 16 år dro for flere måneder siden mot Europa. FOTO: FLYKTNINGHJELPEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smugling av flyktninger og migranter er den største inntektskilden for organiserte kriminelle nettverk i Europa. Mødre i Etiopia trygler nå verden om å gjøre mer for å bekjempe nettverkene som utnytter barna deres og setter fattige familier i bunnløs gjeld.

Dette er en historien om fattige mødre i Etiopia, og om hvordan menneskesmuglere har lurt eller lokket barna deres til å reise mot Europa. Tilbake i hjemlandet lever mødrene med en bunnløs fortvilelse over at sønnene og døtrene holdes av kriminelle et sted i Sudan eller i Libya. I tillegg har mødrene satt seg i enorm gjeld til venner, familie og bekjente.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer