- Det er en god jobb når jeg er full

Ricky Gervais tar likevel jobben han sammeliknet med døden selv.

(Dagbladet): Ricky Gervais vender tilbake til Golden Globes-utdelinga, selv om han for flere år siden lovet å aldri lede den prestisjetunge prisutdelinga igjen. 

«Jeg har bedt agenten min om aldri mer å overtale meg til å gjøre det igjen. Det er som å hoppe i fallskjerm. Du kan egentlig bare nyte det i etterkant, når du innser at du ikke døde, men at det faktisk var en fantastisk greie å gjøre» skrev Gervais på bloggen sin for tre år siden.

Men nå har pipa fått en annen lyd. Gervais bekrefter på sin egen Twitter at han på ny skal fornærme Hollywood-elitene fra scenen som Golden Globe-vert neste år. 

«Det er en god jobb når jeg er full. Ellers ville tanken om å lede Golden Globe virke helt ræva» tvitrer den britiske komikeren aller best kjent fra den ikoniske serien «The Office».

Gervais ledet prisutdelinga fra 2010 til 2012, og presterte da å irritere på seg et samlet kjendiskorps i Hollywood blant annet ved å servere homovitser om Tom Cruise og John Travolta, spøke med Charlie Sheens festing og drikking, og lev av «Sex and the City»-damenes alder.

Også Robert Downey, jr. sine rusproblemer ble gjenstand for spøk fra scenen framfor millioner av TV-seere. Og nå skjer det igjen. 

Etter å ha ledet 2012-utdelinga måtte han tåle massiv kritikk etter å ha lirt av seg det mange mente var «ufine» vitser mot enkeltpersoner.

Det ble da hevdet at Hollywood Foreign Press, som arrangerer Golden Globe-utdelinga, aldri ville ha Gervais tilbake. Også New York Daily News og en rekke andre amerikanske medier bekrefter at Gervais skal lede prisutdelinga neste år.