- Det er en masochist som bor i meg

Elsa Lystad (83) tror at alt skal gå til helvete hele tida.

UTEN MANUS: Elsa Lystad og pianomakker Petter Anthon Næss har spilt «Mitt liv som Elsa» en måned i Stavern. Uten manus og med stadig nye innfall. - Elsa har så mye rart oppe i hodet sitt, sier Petter Anthon. Foto: NINA HANSEN
UTEN MANUS: Elsa Lystad og pianomakker Petter Anthon Næss har spilt «Mitt liv som Elsa» en måned i Stavern. Uten manus og med stadig nye innfall. - Elsa har så mye rart oppe i hodet sitt, sier Petter Anthon. Foto: NINA HANSENVis mer

(Dagbladet): Å kalle henne pessimist blir feil.

- Men det er en masochist som bor i meg. Som om jeg alltid har en undergangstone å kjempe mot, en slags forsikring hvis det virkelig skulle gå galt. Derfor blir jeg også veldig glad når det går godt. Det er slitsomt, selvsagt.

- Barna mine himler med øynene; «er du ikke voksen nok til å legge disse dommedagstankene bak deg». Men i hodet mitt kan jeg bli syk i løpet av et sekund. Og det kan jeg jo ikke; ingen kan erstatte meg i «Mitt liv som Elsa».

Mye rart i hodet

«Frittgående Elsa» kaller pianomakker Petter Anthon Næss det. Forestillingen har gått sin vindskeive seiersgang fra premieren på Tjøme i fjor sommer. 25. juli inntar hun Tønsberg, før det har hun spilt en måned i Stavern. Uten manus, med stadig nye innfall mellom de faste innslagene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.