REAGERTE: Lars Vaular vant to Spellemennpriser, men savnet Stein Torleif Bjella i nominasjonen av en av dem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
REAGERTE: Lars Vaular vant to Spellemennpriser, men savnet Stein Torleif Bjella i nominasjonen av en av dem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Det er en skandale

Lars Vaular fikk årets tekstforfatterpris. Han mener juryen står bak en alvorlig forbigåelse.

Rapperen Lars Vaular (27) fikk sin første Spellemannpris i 2010, og mottok to i år for plata «Du betyr meg»: Som årets hiphopartist og årets tekstforfatter.

Han syntes det var særlig stort å få tekstforfatterprisen, men mener det er en alvorlig forbigåelse at visesangeren Stein Torleif Bjella ikke var nominert i samme kategori.

- Det var stort å få pris for tekstene, for det går til kjernen av det jeg driver med. Men at Bjella ikke var nominert, er en skandale, sa Vaular i en knapp kommentar til pressen etter å ha vært på podiet.

Skulle ta det opp på scenen Hallingdølen Bjella fikk et stort gjennombrudd i 2011 med plata «Vonde visu» og vant i klassen for årets viseplate. Mange artister og kommentatorer har undret seg over at Bjella ikke også var nominert for tekstene.

- Jeg hadde tenkt å si noe om det på scenen. Jeg skulle si at denne prisen kunne John Olav Nilsen eller Stein Torleif Bjella fått. Men så ble jeg så glad at jeg glemte hva jeg skulle si, sier Lars Vaular.

Selv sier Stein Torleif Bjella at han er fornøyd med å få en Spellemannpris, og at han ikke bryr seg om hvilken kategori den kom i.

- Men jeg kan jo ikke si at tekstene ikke betyr mye for meg, heller, sier han.

- Vaular er viktig Bjella legger til at han synes det er «veldig bra» at årets tekstforfatterpris gikk til Lars Vaular.

- Vaular er en begava og viktig artist som jobber hardt med sakene sine, sier Bjella.

Han kom til Spellemannprisutdelingen i smokingen til sin far, som døde for 20 år siden. Habitten har han bare brukt en gang før: Da han var nominert for debutplata si i 2009.

- Hva betyr det for deg å få denne prisen?

- Det er jo en anerkjennelse av et langt arbeid. Det gir en selvtillit jeg håper jeg kan brukte til å lage nye ting som er bra. Jeg har vokst opp med en nabo - Ola K Rygg - som fikk prisen i 1975 for sin toradertrio.  Jeg har alltid følt meg litt under ham, men nå kan jeg endelig se ham i øynene, sier Bjella med et smil.

Han skal ha statuetten hengende over senga.

- Så hvis kona sier jeg ikke strekker til, kan jeg i det minste vise til den, sier Stein Torleif Bjella.

 

VANT I VISEKLASSEN: Stein Torleif Bjella i sin døde fars gamle smoking. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VANT I VISEKLASSEN: Stein Torleif Bjella i sin døde fars gamle smoking. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer