«Det er en tragedie, og den utspilte seg foran øynene våre.»

ESSAYET: Under fotball-VM har Karl Ove Knausgård brevvekslet med sin venn Fredrik Ekelund. I høst gis brevene ut som bok, her kan du lese et utdrag.

BOA NOITE, BRASIL: David Luiz forlater banen etter 7-1-tapet til Tyskland i semifinalen. Karl Ove Knausgård har fulgt VM fra Glemmingebro i Skåne der han bor, mens Fredrik Ekelund har vært i Brasil og fulgt VM tett på brasilianerne. AP Photo/Themba Hadebe
BOA NOITE, BRASIL: David Luiz forlater banen etter 7-1-tapet til Tyskland i semifinalen. Karl Ove Knausgård har fulgt VM fra Glemmingebro i Skåne der han bor, mens Fredrik Ekelund har vært i Brasil og fulgt VM tett på brasilianerne. AP Photo/Themba Hadebe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

[bilde= 1, right, four]Glemmingebro, Sverige, 11 juni

Kjære Fredrik,

Kontrastene mellom våre to liv kunne ikke ha vært større akkurat nå. Omtrent på den tiden da du tok taxi fra flyplassen, gjennom slummen og inn til Rio de Janeiro, hvor du skal bo den neste måneden, var jeg på foreldretreff med klassen til et av barna, på stranden noen kilometer herfra, hvor vi først grillet medbrakte pølser, deretter gikk på tipsrunde og til siste spilte slåball: tredjeklasse mot foreldrene, skyggene lange under lyset fra den nedadgående solen. Planen min var å skrive til deg etter at barna hadde lagt seg, i nitiden, men jeg var i USA bare for noen dager siden, og har fortsatt jetlag: klokken halv ni sovnet jeg med alle klærne på, med fullt av unger rundt meg, og våknet først halv to i natt, omgitt av stillhet. Reserveplanen var å skrive i formiddag, jeg hadde fått en barnevakt til å ta seg av vår fire måneder gamle datter mens jeg skrev. De er ute og går i der sildrende sommerregnet nå. Og jeg skriver endelig.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer