- Det er en trøstesang

Søstrene Bøygard spilte for Dagbladet.no i parken.

(Dagbladet.no): Under etternavnet Bøygard har Tove (42) og Anita (34) akkurat gitt ut sitt første norskspråklige album «Røre Ved Deg».

Søstrene startet band i 1996.

Siden henholdsvis 1993 og 1998 har Tove og Anita også jobbet i Sprøytebussen, som i dag ikke er en buss mer, men to luker ut mot Tollbugata. Arbeidet har vært til stor inspirasjon i låtskrivinga.

En trøstesang

- Vi jobber med rusmisbrukere og tar imot rundt 400 besøkende daglig. De fleste kommer for å hente utstyr, mange av dem slår også av en prat. Tittellåten «Røre Ved Deg» er inspirert av møtene der. Den handler om at man har lyst til å strekke ut ei hånd, røre, si at man skjønner at det er kjipt. Det er en trøstesang, forteller Anita.

Begge mener at jobben og musikken drar nytte av hverandre, det å kombinere de to passer utmerket for søstrene.

- Vi har mange fine, sterke møter og samtaler i forbindelse med arbeidet vårt. Musikk og låtskriving er ofte introverte aktiviteter, man blir lett opptatt av seg og sitt. Idet vi kommer ned på jobb får vi flyttet fokus bort fra oss sjøl, mener Tove.

Også tragisk kjærlighet

- Det er en trøstesang

Flere spor på albumet har blitt inspirert av søstrenes arbeid. Men ikke alle.

- Det er vel fifty-fifty med opplevelser fra jobben og tragiske kjærlighetsopplevelser fra vårt eget liv. Ting som aldri ble noe, mellommenneskelige forhold og denslags, ler Anita.

I sommer skal søstrene Bøygard turnere, både på enkeltarrangementer, festivaler og i fengsler. Til høsten følger enda flere festivaler. Oversikt ligger på hjemmesida deres.

Neste lørdag kan du også lese en lang reportasje om Bøygard, fengselsturneen og arbeidet deres i Dagbladets Magasinet.