DEBATT

Det er en veldig dårlig idé å nekte unge, enslige menn et familieliv

Spørsmålet blir ikke hva hver innvandrer og deres familier koster Norge, men hva det koster å si nei.

GJENFORENING: Et lovforslag om å stramme inn retten til familiegjenforening for flyktninger og asylsøkere vil være en panikkartet reaksjon på en akutt situasjon, skriver kronikkforfatteren. Foto: Shutterstock / TravnikovStudio / NTB Scanpix
GJENFORENING: Et lovforslag om å stramme inn retten til familiegjenforening for flyktninger og asylsøkere vil være en panikkartet reaksjon på en akutt situasjon, skriver kronikkforfatteren. Foto: Shutterstock / TravnikovStudio / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har vi sett et politisk stemningsskifte fra nær enstemmig fordømmelse av Frp til at nesten alle løper i flokk med Frp som bjellesau etter at det viste seg at nesten en promille av verdens flyktninger også ville til Norge. Det endte med at alle partier unntatt SV og MDG samlet seg om 18 innstrammingspunkter, hvorav ett dreier seg om å be regjeringen komme tilbake med lovforslag om å stramme inn retten til familiegjenforening for flyktninger og asylsøkere. Dette er en panikkartet reaksjon på en akutt situasjon, og panikk er aldri et godt beslutningsgrunnlag.

Et eksempel på dette er et oppslag i VG 27.11 om at det hvert år kommer 12000 familieinnvandrere til Norge, og der Frp's Mazyar Keshvari utfolder seg i fri dressur som om apokalypsen var rett rundt hjørnet. Mer oppsiktsvekkende er det at innvandringsangsten også synes å ha nådd KrF, der Geir Toskedal siteres på at innstramminger er nødvendig, men at det alltid må være mulighet for en human praksis i spesielle tilfeller. Jeg trodde KrF mente at humanisme skulle være regelen, ikke unntaket.

Bård Standal har en opplysende kronikk i Dagbladet 11.11 der han påpeker at vi må skille mellom den akutte krisen og en underliggende situasjon som er slik at folkevandringen ikke kan stoppes. Han påpeker også det som er helt overskygget av panikken, nemlig at Europa (og Norge) trenger innvandring av demografiske årsaker. Når de foreslåtte panikkinnstrammingene er en særdeles dårlig idé, så er det også to andre årsaker til dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer