David Duchovny:

- Det er et mareritt

David Duchovny har vært borte fra rampelyset en god stund. Nå åpner han opp om hvor vanskelig det er å være involvert i eget yrke.

FORSVANT: David Duchovny har ikke vært å se på TV-skjermen på flere år. I mellomtiden har gitt ut bøker og musikkalbum. Nå er han også tilbake som skuespiller. Foto: Shutterstock/NTB
FORSVANT: David Duchovny har ikke vært å se på TV-skjermen på flere år. I mellomtiden har gitt ut bøker og musikkalbum. Nå er han også tilbake som skuespiller. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller David Duchovny (61), best kjent fra sine roller som Hank Moody i serien «Californication» og FBI-agenten Fox Mulder i «X-files», har de seineste åra vært borte fra rampelyset som skuespiller. Men det betyr ikke at han har sittet i ro.

- Prøvde å bryte meg løs

Siden 2015 har han gitt ut fire romaner og to album. Nå er han ute med en singel kalt «Tessera». I et intervju med The Guardian forteller Duchovny hvordan han har klart å balansere de ulike rollene i underholdningsbransjen.

- Hvis jeg observerte utenfra, ville jeg si at jeg var en fyr som prøvde å bryte meg løs fra en eller annen lenke, sier skuespilleren om seg selv.

- Jeg mener at begrensningene ved å være skuespiller er at du bruker instrumentet ditt til tjeneste for andres ord og visjoner. Det er ikke det at jeg ikke liker skuespill, det gjør jeg, men jeg ville uttrykke meg mer. Jeg antar at det er fellesnevnere mellom sang- og forfatterkarrieren, forklarer han.

- Et mareritt

Mellom 2017 og 2020 hadde ikke Duchovny en eneste rolle i en film eller TV-serie. Det var en bevisst pause.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer