- Det er et uhyre enkelt og brutalt plot. Det er en avretting, rett og slett

Se premieren på Tore Renberg og Janove Ottesens bok-musikkvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er et uhyre enkelt og brutalt plot. Det er en avretting, rett og slett, sier forfatter Tore Renberg. 

Filmmusikk er alle godt vante med. Bokmusikk er derimot ikke like vanlig. Tidligere i høst slapp Renberg romanen «Vi ses i morgen» til vill jubel fra norske anmeldere. Nå er musikkvideoen til sangen med samme tittel her, noe som kanskje gjør den til tidenes første norske bok-musikkvideo.

- Jeg ønsker å utfordre måten en jobber med en roman på i offentligheten. Jeg tenkte at fanken, vi kan eksperimentere litt og skape et større rom, sier Renberg.

Musikken er skrevet av ex-Kaizer Janove Ottesen, videoen er regissert av «Mannen som elsket Yngve»-regissør Stian Kristiansen, og Renberg selv står for teksten. Ottesen og Christel Alsos synger og spiller hovedrollene i videoen.

Visuelle Renberg sier at litteraturen bedre kan utnytte de mange mulighetene rundt sjangeren, slik andre sjangere gjør.

- Musikk er bra på det visuelle, og det er alltid en god visuell pakke rundt det. Design og video er en integrert del av det. I litteraturens verden er det et uutforsket område. Da jeg fikk ideen tenkte jeg at det hadde vært gøy å prøve det en gang og se om det kom noe tøft ut av det. Så det er et overskuddsprega prosjekt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer