Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er etnisk rensing, der Palestina blir fjernet fra kartet

Susan Abulhawa måtte flykte fra Palestina som barn. Nå skriver hun kritikerroste bøker om livet til palestinerne.

FORFATTERAKTIVIST: Susan Abulhawa forfatter av «Morgen i Jenin» og «Det blå mellom himmel og hav» er sterkt engasjert i situasjonen til palestinere i de okkuperte områdene. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FORFATTERAKTIVIST: Susan Abulhawa forfatter av «Morgen i Jenin» og «Det blå mellom himmel og hav» er sterkt engasjert i situasjonen til palestinere i de okkuperte områdene. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Suksessen har gitt meg en stemme, i en verden der de fleste er stemmeløse. Det er et stort privilegium, sier Susan Abulhawa.

Den kritikerroste palestinske forfatteren er i Norge for boklansering og debatter. Med mild framtoning og lav røst forteller hun likevel bestemt om hvordan hun vil bruke den nye stemmen til å snakke om den fastlåste situasjonen i hjemlandet.

- Jeg kaller det ikke en konflikt, det høres ut som om det er en uenighet mellom to ulike sider. Det er et kolonialt prosjekt, med etnisk rensing, der Palestina blir fjernet fra kartet, sier hun.

Måtte flykte

Den palestinske forfatteren ble verdenskjent da hennes debutroman «Morgen i Jenin» toppet bestselgerlistene verden over. Hennes andre roman «Det blå mellom himmel og hav» ble solgt til 19 land før den var ferdig.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?