- Det er flott å være her

Hollywood-stjernen Denzel Washington møtte fansen.

SKREV AUTOGRAFER:  Denzel Washington tok seg tid til å skrive autografer til den fremmøtte fansen. Foto: Tobjørn Berg.
SKREV AUTOGRAFER: Denzel Washington tok seg tid til å skrive autografer til den fremmøtte fansen. Foto: Tobjørn Berg.Vis mer

GARDERMOEN/GRAND HOTEL (Dagbladet): Det var en ordknapp Denzel Washington som møtte Dagbladet sammen med masse fans utenfor Grand Hotel i ettermiddag.

- Det er flott å være her, svarte superstjernen da Dagbladet spurte om hva han gledet seg mest til ved å lede Nobelkonserten.

Han skal i kveld til Oslo Spektrum og gjennomgå prøver før Nobelkonserten.

På norsk jord Denzel Washington landet på norsk jord like etter klokken 13.30 i formiddag.

Han fikk et ublidt møte med den norske vinteren da han ankom Oslo og 10 minus grader i formiddag. Da han gikk ut av bilen utenfor Grand Hotel, var det like før han mistet fotfestet foran den fremmøtte pressen og fansen.

I siste sekund hentet han seg inn og klarte likevel å gå galant inn på Grand Hotel.

Verdensstjernen tok seg ikke tid til å signere noen autografer med en gang, men kom tilbake.

En av de fremmøtte var den kjente autografjegeren Lars Olav Karlsen fra «Heia Tufte». Han var også på plass i fjor da Barack Obama var her. I dag hanket han inn nok en autograf fra superstjernen. 

- Det er flott. Jeg hadde den fra før av, men det var ekstra flott å møte ham, sier Karlsen til Dagbladet.

Leder konserten Lørdag står skuespiller Denzel Washington (55) på scenen i Oslo spektrum og leder Nobelkonserten sammen med kollega Anne Hathaway (28).

Oscarvinneren kom direkte fra Stockholm der han har ladet opp til lørdagens begivenhet. Stockholmsbesøket skyldes at svenske regissøren Daniel Espinosas, har kapret Hollywood-stjernen til filmen «Safe House», skriver Expressen.

Flere gjester på Stureplan i Stockholm snudde seg to ganger da de oppdaget hvem som koste seg på byen natt til tirsdag.

- Vil dere ta et bilde? Jeg er her med venner og har det hyggelig før Nobelkonserten i Oslo, sa Washington til avisa Expressen.

Skal gjennomgå sendingen Prøvene til Nobel-sendingen begynte allerede i går. Nå er det stjernenes tur til å gå igjennom lørdagens sending og sine oppgaver med produsentene i Oslo Spektrum.

På scenen står artister som Robyn, Sivert Høyem og Colbie Caillat.

Washington er kjent for en rekke internasjonale blockbustersuksesser. Han vant Oscar som beste skuespiller i filmen «Training Day» i 2002, og som beste birolle i «Glory» fra 1989. Han er også kjent fra den svært bejublede «Philadelphia».

Det var lenge uvisst om Washington skulle lede Nobelkonserten alene, men i november kunne Dagbladet avsløre at oscarnominerte Anne Hathaway selv hadde tatt initiativ til å få være Washingtons makker.