+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er fortsatt kontakt, men ikke så mye som før

Margit Sandemo (89) påstår hun har minner fra 14 liv, og sett vetter, ånder og gjenferd.

MED SJARM: - Vakker? Intelligent? Eller naturlig? Hvordan vil du at jeg skal jeg se ut, ler Margit Sandemo til fotografen. 89-åringen er fortsatt den mestselgende forfatteren gjennom tidende her til lands. Foto: LARS EIVIND BONES / Dagbladet
MED SJARM: - Vakker? Intelligent? Eller naturlig? Hvordan vil du at jeg skal jeg se ut, ler Margit Sandemo til fotografen. 89-åringen er fortsatt den mestselgende forfatteren gjennom tidende her til lands. Foto: LARS EIVIND BONES / DagbladetVis mer

SKILLINGE (Dagbladet): - Jeg er blitt så gammel at det første jeg leser i avisene er dødsannonsene. Jeg ser at de fleste som dør er yngre enn meg.

89-åringen som står i døra, har et muntert blikk. I hagen blomstrer magnolia, rhododendron, engletrompeter og prestekrager. Hit til Skillinge i Skåne flyttet Margit Sandemo sammen med dattera Tove da ektemannen Asbjørn døde i 1999.

Og jo da, helsa er slett ikke verst, bortsett fra smerter i hofta.

- Jeg lever på smertestillende og søvnpiller. Jeg er helt rå på tabletter.

Hørselen er heller ikke så god lenger.

- Det er tre ting jeg har sagt at jeg ikke vil ha: Høreapparat, rullator og sånn senilsnor til brillene, som gjør at folk ser ti år eldre ut. Men nå må jeg nok snart få meg høreapparat, sier Sandemo.