Regjeringen (Her ved partilederne Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen )har glemt frivilligheten i integreringsmeldingen, mener artikkelforfatterne.    Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Regjeringen (Her ved partilederne Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen )har glemt frivilligheten i integreringsmeldingen, mener artikkelforfatterne.    Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Det er frivillig å integrere

Frivilligheten er glemt i integreringsmeldinga.

Meninger

Regjeringen la nylig la fram sin integreringsmelding, hvor frivillig sektor knapt har fått en plass. Et løfte om å gjennomgå tilskuddsordningene er ikke nok til å gi frivillige organisasjoner den tydelige rollen de kunne ha tatt i integreringsarbeidet nå.

Med en historisk høy tilstrømming av asylsøkere og en enighet om at integreringsarbeidet ikke har vært godt nok, burde regjeringen tatt ansvar for å inkludere alle gode krefter i arbeidet. Forventninger om at frivillig sektor skal bidra er ikke nok, vis oss tiltakene som skal til!

Frivillig sektor har alle forutsetninger for å gjøre en god jobb med integrering. Det store engasjementet fra privatpersoner og organisasjoner som vi var vitne til i fjor høst er bevis nok på at dette er en kraft og en vilje vi skal ta vare på.

Organisasjoner som Kirkens Bymisjon har et godt utbygd apparat i mange kommuner og møter stor interesse fra mange som vil bidra som frivillig i dette arbeidet.

For frivillig sektor er selv en del av det lokale samfunnslivet. Både korpsene, idrettslagene og speiderne ønsker flere velkommen til sine fellesskap - og mange andre med dem. Å gi flyktninger en direkte kontakt med denne delen av lokalmiljøet er en gratisbillett inn i det norske samfunnet. Vi vet at deltakelse er en forutsetning for integrering.

Vi mener derfor at regjeringen bør gi tydelige føringer og økte rammer for at kommunene skal legge til rette for større frivillig innsats. Dagens ordninger for aktiviteter på asylmottak er ikke nok, vi trenger ordninger og fellesskap som bygger bruer inn i varig samfunnsdeltakelse.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.