KOMMENTARER

Klimapolitikk:

Det er fullt mulig å stoppe klimaendringene. Alt vi trenger er å vri hodene våre og tenke litt mer som Per Espen Stoknes

En klima-nerd på tinget.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så mye du kan få til som ensom representant på Stortinget. Du rekker for eksempel ikke å legge fram et alternativt statsbudsjett, som MDG gjorde i går, før budsjettet allerede er spikret.

Å være enpersonsgruppe på Stortinget krever særegne kvaliteter. Du må ha klare visjoner, og være sterk retorisk for å veie opp for det faktum at du egentlig har minimal innflytelse.

Dette gir rom for spennende og annerledes politikertyper. Folk med spisskompetanse. Nerder, som kan sette sitt preg på utviklingen av norsk politikk hvis de boltrer seg med muligheten stortingssalen gir som nasjonal talerstol.

Når Per Espen Stoknes fra denne uka og fram til sommeren møter som vara for Une Aina Bastholm i MDG, får Stortinget en fin, fremmed fulg. En representant med originale tanker og ideer som allerede har satt spor, og som kanskje vil bli betraktet som selvsagt mainstreampolitikk i ganske nær framtid.

Nå spenner vi buen høyt for stakkars Stoknes, men han har heldigvis litt å lene seg på. Som både utdannet økonom og psykolog har han i mange år undervist i grønn økonomi på BI i Oslo. Tidligere i år ga han ut boka «Det vi tenker på når vi ikke tenker på global oppvarming», som også har materialisert seg i et 15 minutters foredrag for det høythengende konseptet TED talks. Siden foredraget hans ble sluppet på nettet for halvannen uke siden, har den hatt over en halv million visninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer