Harvey Weinstein

Det er gått sju måneder siden metoo - nå er det føderal etterforskning

Harvey Weinstein blir nå etterforskes på føderalt nivå.

KVERNER LANGSOMT: Over 100 kvinner har anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep, trakassering, annen upassende oppførsel og voldtekt. Det er gått sju måneder siden de første anklagene og etterforskingen skrur seg til. Foto: NTB scanpix
KVERNER LANGSOMT: Over 100 kvinner har anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep, trakassering, annen upassende oppførsel og voldtekt. Det er gått sju måneder siden de første anklagene og etterforskingen skrur seg til. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den overgrepsanklagede filmmogulen Harvey Weinstein er under etterforskning av føderale myndigheter i New York, melder NTB.

Ifølge advokaten Benjamin Brafman har han fått beskjed om at Weinstein er «hovedpersonen» i en etterforskning statsadvokaten i New York har innledet.

Jobber for frifinnelse

Riksadvokaten i byen innledet etterforskning av Weinstein i fjor høst.

Aviser verden over har skrevet spaltekilometer om de påståtte voldtektene og overgrepene som Hollywoods mektige mann skal ha påført en rekke kvinner over mange år.

- Jeg gjør mitt ytterste for å overtale begge påtalemyndigheter om at han ikke burde bli arrestert og eller siktet, fordi han ikke har vitende brutt loven, sier Brafman.

Metoo i sju måneder

Det er sju måneder siden de første kvinnene sto fram og fortalte om overgrepene de hevder Weinstein utsatte dem for.

Siden har over 100 kvinner fortalt lignende historier om overgrep, trakassering og annen upassende oppførsel. Mange av kvinnene anklager ham også for voldtekt.

Politiet har også åpnet etterforskning mot ham i Los Angeles og London. Selv nekter Weinstein for noen gang å ha vært med på uønskede seksuelle aktiviteter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer