KOMMUNISME: Finansminister Siv Jensen og Statsminister Erna Solberg får skryt for å føre kommunistisk politikk. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
KOMMUNISME: Finansminister Siv Jensen og Statsminister Erna Solberg får skryt for å føre kommunistisk politikk. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

Debatt: Statsbudsjettet og industri

Det er god kommunistisk politikk, Erna!

Takk, Høyre og FrP, for at dere beviser at den politikken som Norges Kommunistiske Parti mener Norge må føre ikke bare er riktig, men også gjennomførbar!

Meninger

I forbindelse med statsbudsjettet 2017 melder NRK at som en håndsrekning til norsk verftsindustri i krise, vil regjeringen fremskynde byggingen av tre kystvaktskip og at disse skal bygges av norske bedrifter; Dette er kontrakter som vil beløpe på omlag seks milliarder.

Jeg vil berømme regjeringen for dette; Godt jobbet, Høyre og FrP!

For det første fordi, som statsministeren sier: Vi trenger maritim kompetansen på skip til den norske marinen, og, som NRK skriver, dette er et godt grep for en maritim næring som sliter.

For det andre: Takk, Høyre og FrP, for at dere beviser at den politikken som Norges Kommunistiske Parti mener Norge må føre ikke bare er riktig, men også gjennomførbar!

En enkelt kontrakt er ikke nok, men det er en begynnelse! Og dette kan gjøres på langt flere områder enn for verftsindustrien.

Det å prioritere norske arbeidere, selskap, produkter og tjenester er en svært viktig del av NKPs politikk. Det å sette internasjonal storkapitals interesser til side og prioritere bort EØS-avtalen er noe Norge er helt avhengig av for å fortsatt kunne opprettholde en høy levestandard, et ordnet arbeidsliv og en levende industri og distriktspolitikk.

Det var overraskende å få denne nyheten, om at at den sittende regjering valgte å ta dette grepet, men det er uansett godt å se at politikken til Norges Kommunistiske Parti blir satt ut i live.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.