Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Utfordringene i Groruddalen og Oslo Sør:

Det er godt å se politikere fra regjeringspartiene som ikke bare tyr til enkle løsninger

Men selv om vi involverer og ansvarliggjør foreldre er det ikke nok.

LANGSIKTIG VILJE: Det er ikke kortsiktig brannslukking Groruddalen og Oslo Sør trenger, men langsiktig vilje til å prioritere områdene og gå til kamp mot årsakene til fattigdom og segregering, skriver Kari Elisabeth Kaski. Her holder hun appell under antivoldsmarkeringen på Holmlia i vinter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LANGSIKTIG VILJE: Det er ikke kortsiktig brannslukking Groruddalen og Oslo Sør trenger, men langsiktig vilje til å prioritere områdene og gå til kamp mot årsakene til fattigdom og segregering, skriver Kari Elisabeth Kaski. Her holder hun appell under antivoldsmarkeringen på Holmlia i vinter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Det tar tiår å bygge ned strukturene som forsterker fattigdom og vanskelige levekår. Jeg håper vi kan få et langsiktig samarbeid mellom staten, byråd, bydelene og lokalbefolkning for å prioritere disse områdene.

Denne våren har mediene tidvis vendt mye av oppmerksomheten mot Groruddalen. Det er imidlertid ikke kortsiktig brannslukking Groruddalen og Oslo Sør trenger, men langsiktig vilje til å prioritere områdene og gå til kamp mot årsakene til fattigdom, segregering og for at flere skal lykkes i samfunnet vårt.

Derfor er det oppløftende å lese Høyres Mathilde Tybring-Gjedde og Mudassar Kapurs kronikk 25. mai, om foreldres rolle og ansvar for å forhindre og forebygge ungdomskriminalitet og utenforskap. Det er godt å se politikere fra regjeringspartiene som ikke bare tyr til enkle løsninger, men som forstår at dette er sammensatte utfordringer som krever sammensatte svar.

Jeg kan være enig i det meste som Tybring-Gjedde og Kapur skriver. I tillegg vil jeg trekke fram Oslobyrådets satsing på bydelsmødre, kvinner med minoritetsbakgrunn som jobber frivillig i lokalsamfunnet for å støtte andre kvinner. Blant annet gjennom å bygge bro mellom kvinnene og lokalsamfunnet, gjennom bydelens tjenester og gjennom samtaler om barns utvikling og oppdragelse.

Byrådet har også utvida ordningen med hjemmebesøk fra helsestasjonen til alle førstegangsforeldre i flere bydeler, for å gi Oslos aller yngste og deres foreldre en trygg start. Framover når en trekker fram styrking av politiet og politiinnsatsen er det også viktig å prioritere arbeidet mot familievold, som også kan være en faktor som bidrar til ungdomskriminalitet.

Men selv om vi involverer og ansvarliggjør foreldre er det ikke nok. I tillegg til de små fellesskapene må vi også styrke det store fellesskapet. Det tar tiår å bygge ned strukturene som forsterker fattigdom og vanskelige levekår. Jeg håper vi kan få et langsiktig samarbeid mellom staten, byråd, bydelene og lokalbefolkning for å prioritere disse områdene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media