Justin Bieber i Telenor Arena

- Det er helt kaos og folk besvimer hele tiden

Flere skal ha blitt båret ut av Justin Bieber-konserten på båre. Politiet avviser kaos i Telenor Arena. 

HENTER PUBLIKUMMER: Dette bildet viser en sikkerhetsvakt som henter en person ut av publikumsområdet i Telenor Arena. Foto: Sovar Amin
HENTER PUBLIKUMMER: Dette bildet viser en sikkerhetsvakt som henter en person ut av publikumsområdet i Telenor Arena. Foto: Sovar Amin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sovar Amin (20) er blant publikummerne under Biebers konsert i Telenor Arena i kveld.

KLARE FOR KONSERT: Justin Bieber- konserten begynte klokka 20 i kveld. Før konserten sto mange ivrige fans og ventet i regnet utenfor konsertområdet. Video: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer Vis mer

Lillestrøm-kvinnen står i området kalt Diamond Circle, som er området som er aller nærmest scenen, og oppfatter situasjonen som kaotisk.

- Vi står på første rad på Diamond Circle. Det er helt kaos og folk besvimer hele tiden, skriver Amin i en sms til Dagbladet.

Hun forteller at mange er slitne og tørste, men at publikum fikk vann like etter at Bieber hadde gått på scenen ved 20.30-tiden.

Dagbladets reporter sitter like ved Røde Kors' base i Telenor Arena, og har observert to personer bli båret ut av konsertområdet på båre.

VISTE MUSKLER: Justin Bieber på scenen i Telenor Arena i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VISTE MUSKLER: Justin Bieber på scenen i Telenor Arena i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Ingen alvorlige hendelser

Overbetjent Tomm Berger sier til Dagbladet at det ikke er noe kaos i Telenor Arena.

- Det er ingen som er sendt bort fra arenaen og det er ingen som har besvimt, men det har vært en del folk som har vært utmattet, sier Berger.

- Det sitter noen som er ute og får litt vann og luft, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser. At noen blir utmattet og må få litt luft og vann regner vi som normalt. Her har vi god kontroll.

PÅ BIEBER-KONSERT: Overbetjent Tomm Berger har ansvaret for sikkerheten rundt Telenor Arena i forbindelse med helgas Bieber-konserter. Han oppfatter ikke situasjonen som kaotisk i kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ BIEBER-KONSERT: Overbetjent Tomm Berger har ansvaret for sikkerheten rundt Telenor Arena i forbindelse med helgas Bieber-konserter. Han oppfatter ikke situasjonen som kaotisk i kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Har du forståelse for at publikummere i Diamond Circle-området kan oppfatte situasjonen som kaotisk?

- Diamond Circle er nærmest scenen, og det er der de mest ivrige er. Det er klart at når så mange mennesker står inntil hverandre og hyler og skriker, kan jeg lett forstå at det oppfattes som litt kaotisk, særlig hvis man ikke er vant til å være på konsert og stå fremst, sier overbetjenten.

- Ikke ukjent

Operativ leder Henning Kristiansen i sikkerhetsbyrået Pro Sec sier til Dagbladet at han ikke kjenner til at noen har besvimt i Telenor Arena, men sier at det ikke ville vært unormalt om det hadde skjedd.

- Det er ikke ukjent at noen besvimer på en konsert med 24 000 mennesker. Det er en del som slurver litt med mat og drikke i forkant, og det er kanskje syke mennesker til stede som egentlig ikke burde vært her.

Kristiansen sier at det er 40 førstehjelpere til stede i Telenor Arena for å ivareta publikummere som skulle bli utslitte eller besvime.

- Alle som blir båret ut blir lagt ute til avkjøling, og får nødvendig førstehjelp, forteller Pro Sec-lederen.

PÅ SEGWAY: Henning Kristiansen benytter seg av segway i jobben med å sikre området under konserten med Justin Bieber i Telenor Arena. Selskapet Pro Sec har benyttet seg av segway siden framkomstmiddelet ble lovlig i 2014. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer