Raseopptøyene i USA

- Det er helt uholdbart

Journalister blir truet, slått og skutt på jobb av politiet.

USA KOKER: Demonstranter samler seg i hopetall hver eneste dag for å markerde politidrapet på George Floyd i Minneapolis forrige uke. Demonstranter og journalister er blitt skadd i sammenstøt. Foto: NTB Scanpix
USA KOKER: Demonstranter samler seg i hopetall hver eneste dag for å markerde politidrapet på George Floyd i Minneapolis forrige uke. Demonstranter og journalister er blitt skadd i sammenstøt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressefriheten og demokratiet er under sterkt press i USA. Etter at afroamerikaneren George Floyd (46) mistet livet etter å ha blitt pågrepet av politiet, har Amerika eksplodert i demonstrasjoner.

Reaksjonene på drapet av George Floyd har både vært fredelige demonstrasjoner og voldelige opptøyer.

Ble skutt i hodet

Forrige uke ble journalist Linda Tirado skutt i venstre øye da hun dekket gatedemonstrasjonene i Minneapolis. Legene sier hun ikke vil kunne se igjen på det øyet. Selv sier hun på Twitter at hun tross alt er heldig etter å ha blitt truffet av politiet gummiguler.

- Alle som har sett meg på jobb, må ha skjønt at jeg var en journalist på jobb, skriver Tirado.

Til New York Times har hun uttalt at politiet har vært ganske tydelige på at de ikke bryr seg om sikkerheten til journalister. Avisa reagerer også på måten president Trump håndterer krisen, ikke minst mot demonstranter og journalister i felten.

Slått ned på direkten

Under en direktesending i Washington DC på den australske tv-kanalen 7News.com, fra reporter Amelia Brace, fikk vi denne uke se og høre hva som skjer når hennes kameramann blir slått ned av politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer