IKKE INTERESSERT: Gabrielle Leithaug (29) vil ikke ha en seksuell fremtoning i videoene sine. - For meg er det helt unaturlig å spille på sex, det har ingenting med musikken å gjøre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE INTERESSERT: Gabrielle Leithaug (29) vil ikke ha en seksuell fremtoning i videoene sine. - For meg er det helt unaturlig å spille på sex, det har ingenting med musikken å gjøre. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Det er helt unaturlig å spille på sex, det har ingenting med musikken å gjøre

Gabrielle slår tilbake mot kroppshysteri i ny musikkvideo.

(Dagbladet): Hun ble for alvor kjent da låta hennes «Ring meg» var på alles lepper i 2011. Nå, tre år senere, har Gabrielle Leithaug (29) slengt ut den ene hitlåta etter den andre, og opparbeidet seg en solid solokarriere som artist.

I går slapp hun musikkvideoen til den ferske låta «5 fine frøkner», en låt som stadig klatrer på de norske musikklistene. Bergensjenta forklarer at den 90-tallsinspirerte videoen bringer med seg en liten protest.

- Kroppshysteriet har tatt fullstendig av, og med denne «påkledde» videoen vil jeg at folk skal forstå at man i 2014 faktisk kan leve som popartist uten å føle seg forpliktet til å ha en seksuell fremtoning. For meg er det helt unaturlig å spille på sex, det har ingenting med musikken å gjøre, forklarer artisten til Dagbladet.

Vil tenke annerledes Den rødhårede 29-åringen, som tidligere har sunget mye om blant annet kjærlighetssorg, forteller at hennes siste singel faller litt utenom det vanlige. 

- Det er ganske atypisk for meg å være når det gjelder innhold og sjanger, og det har vært befriende. Låtene mine reflekterer ofte hva jeg føler, og akkurat nå har jeg det veldig fint, forteller hun.

- Du synger ofte om forelskelse, er du forelsket nå?

- Når det gjelder privatlivet mitt, så kan folk få vite alt de trenger gjennom sangtekster og sosiale medier. Men som sagt, jeg har det veldig bra om dagen, sier sangeren lurt.

- Blir litt paranoid I låta «5 fine frøkner» synger Leithaug om det å ha det gøy med venninner, slå seg løs og tørre å være seg selv.

- Teksten går ut til alle som føler at de ikke passer inn, noe jeg tror alle kjenner litt på innimellom. Jeg syns det er viktig å vite at man ikke behøver å gjøre det samfunnet «krever» hele tiden, noe jeg også uttrykker i musikkvideoen, sier bergensjenta.

- La oss ta tilbake kjernen av fett. Bra musikk og bra folk er det eneste vi trenger.

Å kamuflere følelser har aldri vært et problem for den unge artisten, men hun forteller at det likevel kan være vanskelig å være seg selv 100 prosent etter å ha havnet i rampelyset.

- Jeg har nok blitt litt paranoid, det er lett å tenke at folk tror mye om meg. Jeg holder nok litt mer igjen enn før, men jeg prøver egentlig å blåse mest mulig i det. Det er den personen jeg vil være, sier 29-åringen og fortsetter:

-Ingenting er bedre enn det adrenalinet jeg får på scenen, og det å høre at man har gjort forandringer i folks liv.

Lever ut drømmen Siden musikkarrieren skjøt fart for tre år siden, har jenta med den uttrykksfulle stemmen gitt ut albumet «Mildt sagt» og minialbumet «Nattergal - Kap 1». Til høsten kommer det mer musikk fra bergenseren, hun må bare gjennom en fullbooket sommer først.

- Ja, i sommer blir det mye spilling på festivaler og slikt, kanskje jeg rekker en liten hyttetur med familien hvis jeg er heldig. Det er musikken jeg ånder for, og jeg lever ut drømmen akkurat nå. Så får jeg holde på så lenge jeg syntes det er gøy, sier artisten.

I kveld braker det løs for Gabrielle med VG-lista-konserten i Oslo, før hun videre utover sommeren skal opptre på blant annet Sommerbris i Drammen, Palmesus i Kristiansand og Aronnesrocken i Alta.