Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

John Carew:

- Det er homofile i fotballen, helt sikkert

John Carew (39) forstår at det er vanskelig for homofile spillere å stå fram med sin legning. Nå håper han at «Heimebane» kan røske vekk gamle fordommer.

DELT: John Carew mistenker at et par av hans tidligere fotball-kolleger er homofile. - Jeg har tenkt at det ville vært lettere å bare få det ut. Samtidig skjønner jeg behovet for ikke å stå fram. Det er ikke sikkert at det hadde blitt bra - dessverre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DELT: John Carew mistenker at et par av hans tidligere fotball-kolleger er homofile. - Jeg har tenkt at det ville vært lettere å bare få det ut. Samtidig skjønner jeg behovet for ikke å stå fram. Det er ikke sikkert at det hadde blitt bra - dessverre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er et par som jeg har spilt fotball med, som jeg tror er homofile, uten at jeg skal si det sikkert.

John Carew tar en slurk kaffe. Den tidligere fotballspilleren har meldt overgang til skuespilleryrket, og er fra 17. februar å se i sesong to av suksesserien «Heimebane».

Mens første sesong skapte debatt om kvinnelige fotballtrenere og seksuell trakassering, ser det ut til at andre sesong vil sette homofili i fotballmiljøet på dagsordenen.

Carew har et håp om at NRK-serien kan gjøre det litt enklere for homofile spillere å stå fram. Han tror at terskelen i dag er høy.

- Det er homofile i fotballen, helt sikkert. Jeg forstår at det kan være vanskelig for dem. Man er kompiser i garderoben, 22 karer, liksom. Jeg tror de frykter at ting vil forandre seg, at de vil bli sett på annerledes.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?