DEBATT

Debatt: Høyreekstremisme

Det er høyreekstremistene som står for mest vold i Norge

De er den eneste politiske grupperingen som har begått jevnlige drap, terrorangrep og angrep med dødelige våpen i Norge siden 1970-tallet. 

1994: Politiet har sperret av området ved Blitzhuset etter at en bombe hadde gått av. Foto: Jens O. Kvale / NTB Scanpix.
1994: Politiet har sperret av området ved Blitzhuset etter at en bombe hadde gått av. Foto: Jens O. Kvale / NTB Scanpix.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det ble i forbindelse med artikkelen om Den Nordiske Motstandsbevegelsen fremsatt en påstand fra Jacob Ravndal som er forsker på Forsvarets Forskningsinstitutt om at «i Norge er venstreekstreme mer voldelige enn høyreekstreme».

Dette mener vi må være en feilaktig påstand da den eneste politiske grupperingen som siden 1970-tallet har begått jevnlige drap, terrorangrep og angrep med dødelige våpen i Norge, er de norske høyreekstremistene.

Selv hvis vi trekker fra angrepet på Utøya og terrorbomben mot regjeringskvartalet, så står de høyreekstreme i en særstilling i vilje til å utføre brannstifting, knivstikking, skytevåpen, bomber og dødelig vold mot meningsmotstandere, seksuelle eller etniske minoriteter.

Det er synd at Dagbladet og Ravndal gir Nordens mest voldelige høyreekstreme organisasjon spalteplass uten å konfrontere dem og ideologen deres med den ekstreme voldsbruken som alltid følger med organisert høyreekstremisme.

Høyreekstremister har i Norge utført totalt minst fire drap, to væpnede ran og seks alvorlige bombeangrep, og da har vi ikke regnet med en haug med mindre bomber mot innvandrerbutikker og asylmottak som aldri ble oppklart på 80-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer