DEBATT

Debatt: Innstramming av abortloven:

Det er høyst frivillig å være statsminister, Erna

Erna Solberg må stå oppreist når hun utfordres på abortinnstrammingen.

FÅR KRITIKK: Sterkt kort? Jeg vet ikke om jeg ville brukt akkurat de ordene, skriver artikkelforfatteren om Erna Solberg. Foto: Hans Arne Vedlog
FÅR KRITIKK: Sterkt kort? Jeg vet ikke om jeg ville brukt akkurat de ordene, skriver artikkelforfatteren om Erna Solberg. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag får Erna Solberg i Dagbladet spørsmål om hun irriterer over den rettmessige kritikken hun har fått for innskrenkingen av abortloven. Svaret er oppsiktsvekkende: «De kritiserer meg for smått og stort og irrelevante småting, det er en måte å dra ned statsministeren».

Hun mener hun angripes fordi hun er «et sterkt kort», og beklager seg over at hun må ta stilling til «alt mellom himmel og jord», mener opposisjonen sender «tåpelige brev» og beskylder mediene for å «gå på limpinnen».

Det må være slitsomt å lede en regjering som utløser demonstrasjoner på løpende bånd, men svaret er merkelig. Selvfølgelig har både velgerne og opposisjonen en forventning om at hun skal stå oppreist for politikken hun fører.

Spillet rundt endringene i abortloven ble sågar satt i gang av Erna Solberg egne folk, først og fremst for at Solberg skulle beholde makten. Sterkt kort? Jeg vet ikke om jeg ville brukt de ordene.

Erna Solberg tror visst det folkelige opprøret mot politikken hennes er orkestrert og arrangert av Arbeiderpartiet. Det er ikke bare en naiv tanke, det er også respektløst overfor menneskene som har reist seg i protest. Mot endringene i abortloven, mot at folk på AAP kastes ut i fattigdom og mot høyresidas motvilje mot at arbeidsfolk skal få en rettferdig pensjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer