Debatt: Innstramming av abortloven:

Det er høyst frivillig å være statsminister, Erna

Erna Solberg må stå oppreist når hun utfordres på abortinnstrammingen.

FÅR KRITIKK: Sterkt kort? Jeg vet ikke om jeg ville brukt akkurat de ordene, skriver artikkelforfatteren om Erna Solberg. Foto: Hans Arne Vedlog
FÅR KRITIKK: Sterkt kort? Jeg vet ikke om jeg ville brukt akkurat de ordene, skriver artikkelforfatteren om Erna Solberg. Foto: Hans Arne VedlogVis mer
Meninger

Lørdag får Erna Solberg i Dagbladet spørsmål om hun irriterer over den rettmessige kritikken hun har fått for innskrenkingen av abortloven. Svaret er oppsiktsvekkende: «De kritiserer meg for smått og stort og irrelevante småting, det er en måte å dra ned statsministeren».

Hun mener hun angripes fordi hun er «et sterkt kort», og beklager seg over at hun må ta stilling til «alt mellom himmel og jord», mener opposisjonen sender «tåpelige brev» og beskylder mediene for å «gå på limpinnen».

Det må være slitsomt å lede en regjering som utløser demonstrasjoner på løpende bånd, men svaret er merkelig. Selvfølgelig har både velgerne og opposisjonen en forventning om at hun skal stå oppreist for politikken hun fører.

Spillet rundt endringene i abortloven ble sågar satt i gang av Erna Solberg egne folk, først og fremst for at Solberg skulle beholde makten. Sterkt kort? Jeg vet ikke om jeg ville brukt de ordene.

Erna Solberg tror visst det folkelige opprøret mot politikken hennes er orkestrert og arrangert av Arbeiderpartiet. Det er ikke bare en naiv tanke, det er også respektløst overfor menneskene som har reist seg i protest. Mot endringene i abortloven, mot at folk på AAP kastes ut i fattigdom og mot høyresidas motvilje mot at arbeidsfolk skal få en rettferdig pensjon.

Jeg kan love Erna Solberg at Arbeiderpartiet vil fortsette å kjempe for kvinners rettigheter, for vanlige arbeidsfolk og for sterkere fellesskap. Derfor vil vi fortsette å utfordre henne i disse sakene, uavhengig av hvor «irrelevant» eller «tåpelig» hun synes disse «småtingene» er.

Og hvis det blir for brysomt at folk der ute krever klare svar, vil jeg bare minne om at det er høyst frivillig å være statsminister.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.