NOK ET SJAKKTREKK FRA SV: Verden har ventet i spenning, nå har det skjedd. SV med Petter Eide i spissen vil flytte kongefamilien bakover under utdelingen av Nobels fredspris så det ikke skaper misforståelser ute i den store verden. Foto: NTB Scanpix
NOK ET SJAKKTREKK FRA SV: Verden har ventet i spenning, nå har det skjedd. SV med Petter Eide i spissen vil flytte kongefamilien bakover under utdelingen av Nobels fredspris så det ikke skaper misforståelser ute i den store verden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Verden står på kanten av nok et stup, takk og pris for SV som da slår til mot kongehusets sitteplasser i rådhuset

Det er ikke bare Magnus Carlsen som vil flytte kongen og dronningen

Men, vi sender også en kvart fortjent skål til kollega, Harald Stanghelle

Meninger

Sosialistisk Venstreparti har en helt unik evne til å henge seg opp i saker som for folk aller flest, også vi i mainstream fake news-bransjen, mener er vrøvl og kvalifisert sprøyt.

Saker som ikke betyr noe i dagens kaosverden, skapt av deg, meg og 1968-generasjonen, på jo randen av siste reis, dommedag, krig, pokerfjes, klimakriser, julebord, religiøse gærninger, adventslys, korrupsjon, stjernekamp, tenketanker, paradise hotell, dogmer, resett, vedtatte løgner og sannheter, skremmende ytre høyreidioter og ei hjelpesløs og glemsk venstreside som, ja, er opptatt av sitteplasser.

Fordi, sist ut nå er SV-forslaget om at kongefamilien ikke bør frontes på fremste rad i Oslo rådhus under utdelingen av Nobels fredspris. SVs Petter Eide sier blant annet til Aftenposten at han synes det ikke er riktig at kongefamilien sitter på første rad under nobelprisutdelingen ettersom de filmes og klippes inn i talene som sendes over hele verden.

Han mener det er feil dramaturgi og kan skape misforståelser ute i verden. Ja, vi har virkelig hørt at amerikanere, finner, tyskere, briter, maltesere, løsgjengere, sørafrikanere, klovner, thailendere, japanere og svensker roper ut i harme at nå må den norske kongefamilien sette seg diskret på bakerste kongerekke, og det lyt skje fort. Vi kan ikke ha det slik i et demokrati at kongen og dronningen skal kaste glans ettersom de fleste vet jo om Harald og Sonjas reelle politisk makt.

Hva så med kineserne? Jo, de vil nok flytte Kongen og Dronning (remiserables), men de blir da også dritsensure uansett, så vi kan jo bare selge mer oppdrettslaks til dem og håpe på det beste. Nei, SV og Petter Eide, dette er pinlig. Dere burde heller uttalt dere om den nye sutrekoppen fra FN, han som nylig fikk med seg melding hjem fra utlandet. Hva mener hans gamle parti om denne saken?

Hva så med litt raushet? Litt seriøsitet, det er nok tøv nå. Jo, vi sender ei kvartflaske hurra til avtroppende redaktør og kommentator i Aftenposten, Harald Stanghelle, etter gårsdagens korrekte og sobre kilevink til regjeringen og Forsvarets etterretningstjeneste i Frode Berg-saken. Her er vi velgere vitner til NM i fortielser, 17-mai-taler, ansvarsfraskrivelse og kvalmende åling. Taushetsplikt my ass. Er det lov å banne på trykk? Ikke det? Faen i helvete, altså.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.