Vil ha strengere håndheving: De andre partiene i Drammen ønsker ikke å gjøre noe for at gjeldende regler blir håndhevet, selv ikke etter klare oppfordringer fra Frp, skriver Jon Helgheim. FOTO: Stein J. Bjørge
Vil ha strengere håndheving: De andre partiene i Drammen ønsker ikke å gjøre noe for at gjeldende regler blir håndhevet, selv ikke etter klare oppfordringer fra Frp, skriver Jon Helgheim. FOTO: Stein J. BjørgeVis mer

Det er ikke en kommunal oppgave å tilrettelegge for tiggere

Drammen Frp sier nei til å omgjøre byparken til en lovløs campingplass.

Meninger

Denne sommeren har tiggerproblematikken igjen blitt heftig debattert i Drammen. Store grupper tiggere kommer til Drammen, de har ikke jobb og ikke noe sted å bo. I sommer har de benyttet byparken som overnattingssted, på tross av at et enstemmig bystyre har vedtatt at overnatting og camping på kommunens friområder ikke er lov.

Det har kommet frem at kommunen, Kirkens Bymisjon og politiet har hatt møter og bestemt at tiggerne ikke skal jages fra parken. Dette er en avgjørelse som bryter med politikernes intensjon i politivedtektene. Det er opp til bystyret å avgjøre om det skal gjøres unntak fra politivedtektene for enkelte grupper av befolkningen. Derfor er det svært kritikkverdig at kommunen ikke har kalt sammen politikerne for å diskutere denne saken og eventuelt gjøre nødvendige vedtak.

Det er ikke en kommunal oppgave å tilrettelegge for at tiggere skal oppholde seg i Drammen. Om kommunen skal gjøre noe for slik tilrettelegging, skal det i det minste behandles politisk.

Frp vil ha like regler for alle. Ingen skal forskjellsbehandles på bakgrunn av kjønn, religion eller etnisk opprinnelse. Derfor er det opplagt for Drammen Frp at kommunen sammen med politiet må fjerne tiggere som benytter parken på en ulovlig måte. Drammen Frp sier nei til å omgjøre byparken til en lovløs campingplass.

Frp ville aller helst hatt et tiggerforbud. Når det ikke er mulig å få flertall for dette, så mener vi at allerede gjeldende lover og regler må følges opp. Det finnes regler mot forsøpling, overnatting i parker, agressiv tigging, opphold uten intektsbringende arbeid og opphold som tillegger velferdsordninger urimelig stor byrde. Dersom det er politisk vilje vil man lett kunne forfølge brudd på allerede eksisterende regler for å få slutt på uønsket adferd i bybildet.

Det er synd at Frp er det eneste partiet som ønsker å likebehandle alle innbyggere. De andre partiene i Drammen ønsker ikke å gjøre noe for at gjeldende regler blir håndhevet, selv ikke etter klare oppfordringer fra Frp.

Om andre turister hadde slått seg ned i parken, er jeg sikker på at det ikke hadde manglet på reaksjoner. Vi må derfor anta at de øvrige partiene synes det er i orden at regler brytes så lenge det er roma som gjør det.

Dette innlegget er publisert under vår nye seksjon for lokale meninger. Her kan du lese flere innlegg, eller skrive til oss.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.