KOMMENTARER

Sextrakassering og overgrep i politikken

Det er ikke Erna Solbergs skyld at journalister er så blyge at de ikke spør om Terje Søviknes

Men hun burde ha svart likevel.

ENGASJERT: Erna Solberg har deltatt i #metoo-debatten. Her sammen med Terje Søviknes i Bergen under sommerens valgkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENGASJERT: Erna Solberg har deltatt i #metoo-debatten. Her sammen med Terje Søviknes i Bergen under sommerens valgkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er fint å ha en statsminister som stiller til intervju om sextrakassering og overgrep uten å ha med seg advokat. At regjeringssjefen ikke er en sjåvinistisk serieovergriper som tar kvinner i skrittet når han føler for det, er alltids noe å være takknemlig for, hvis man har veldig lave ambisjoner.

Det er heller ikke Erna Solbergs skyld at norske journalister er så blyge at de ikke spør henne om Terje Søviknes, når hun først er der for å snakke om en ukultur som bekymrer henne. Men hva kunne hun si?

Hva er det å si om en eldre politiker som skjenker en ungdomspolitiker og har sex med henne? Var det verst for henne, eller for ham?

Statsadvokaten henla saken, men omstendighetene var så grove at Frp-stjernens karriere i mange år ble lagt på is og til Os. Nå er han tilbake i et av landets høyeste tillitsverv uten annen forklaring enn at det er lenge siden. Dessuten er han flink. Hadde han vært enda en middelmådig innvandringsmotstander, hadde vi aldri hørt om ham igjen.

Det har vært utallige slike saker i politikken opp gjennom åra. De mest alvorlige er knyttet til kjente navn som har måttet trekke seg fra politikken etter at ofre har sagt fra, men langt flere blir gjort opp på bakrommet. Det er knapt ett parti som har gått fri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer