«Det er ikke gøy å være dyp»

Hannah Høifors skrev en rapptekst om bærumsklyser og sossebærter. Med den vant hun «Sangtekstkonkurransen» blant elever i videregående skole.

- Jeg hadde lyst til å skrive en tekst om fordommer, både mine egne og andres, sier Hannah Høifors (17), som selv er fra Bærum.

«Forbi meg går en hip og trendy bærumsklyse /

Han bruker så mye armani at jeg må nyse»

Slik lyder de første strofene i den idérike teksten til Hannah. Dagbladet.no og !Les fikk inn over 250 bidrag til sin sangtekstkonkurranse. Juryen likte best Hannahs skarpsindige og morsomme analyse av klyser og fordomsfulle ungdommer, som egner seg godt som en rapptekst.

- Det er ikke så morsomt å være dyp. Teksten min er et forsøk på å være dyp på en abstrakt måte, sier Høifors.

Skuespiller

Hannah har skrevet en del dikt, men det er egentlig skuespiller hun vil bli. Nå går hun på Rud videregående skole, der hun tar dans og drama-linja sammen med venninnen Kristin Helgebostad. Sammen skal de framføre Hannahs tekst på Norges Poesidag 17.juni. På fritiden har de to startet en cheerleader-gruppe, og i begynnelsen av juni arrangerer de NM i cheerleading. På kveldstid tar Hannah sangtimer.

- Du er veldig allsidig?

- Ja, jeg er vel egentlig det. Men mange av hobbyene mine henger sammen med skolen.

- Og du er best i norsk?

- Nei. Læreren vår liker ikke adjektiver. Hun ble overrasket over at jeg vant denne konkurransen, forteller Hanna.

Hannahs tekst blir å finne i en egen diktantologi sammen med 19 av de andre beste tekstene som har kommet inn til juryen. Du kan lese deler av Hannahs tekst på !les sine sider.