Kommunen bør ha råd: I perioden 2015-2019, med 160 millioner i eiendomsskatt, bør kommunen igjen ha råd til at de som trenger det får enerom på sykehjem, skriver Jan Gustavsen. Foto: Privat.
Kommunen bør ha råd: I perioden 2015-2019, med 160 millioner i eiendomsskatt, bør kommunen igjen ha råd til at de som trenger det får enerom på sykehjem, skriver Jan Gustavsen. Foto: Privat.Vis mer

Det er ikke greit å legge langtidspasienter sammen på dobbeltrom

Nittedal ligger på etterskudd når det gjelder sykehjemsplasser.

Meninger

Jeg mener at alle som trenger det bør få enerom på sykehjem. Det mener også alle pensjonistforeningene i bygda, Eldrerådet i Nittedal og Pensjonistforbundet. I et referat fra Eldrerådet 25.11.14 er behovet for 34 nye sykehjemsplasser i 2019 beregnet etter Statistisk Sentralbyrås befolkningsprognose ganget med Kostra-tall fra kommunens årsmelding. Det viser at det blir krise ved valget i 2019 med kun 12 nybygde plasser på 24 år.

Man trenger ikke å være atomforsker for å forstå dette og de offisielle Kostra-tall fra SSB. Det er ikke greit å legge langtidspasienter sammen på dobbeltrom! Løftene i samarbeidsavtalen 2011-2015 om Skytta først, var vakre, og løftene om demensomsorg på Skytta er brutt, selv om antall demente vokser så sterkt.

I forrige periode hadde alle enerom, og i denne perioden legges langtidspasienter sammen på dobbeltrom. Nittedal ligger på etterskudd når det gjelder sykehjemsplasser. Allerede i 2013 begynte vi å legge eldre pleietrengende sammen på enkeltrom, og i juni 2013 ba eldrerådet i Nittedal og opposisjonen om at behovet for sykehjemsplasser skulle utredes ferdig i desember 2013.

I perioden 2015-2019, med 160 millioner i eiendomsskatt, bør kommunen igjen ha råd til at de som trenger det får enerom på sykehjem, selv om bygging av ny kirke og kulturhus til 200 millioner (20 000 kroner for hver enkelt husstand) tar størsteparten av eiendomsskatten. Halvparten av eiendomsskatten går til årlige utgifter i kulturkvartalet.

Dobbeltrom på sykehjem bør ikke reformeres, men avskaffes!


Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.