- Det er ikke jobben jeg har gått og drømt om

Men Anne Rimmen (29) gleder seg til å over MGP-jobben etter storesøster Marte Stokstad (32).

NYTT MGP-PAR: Per Sundnes og Anne Rimmen skal lede de norske Melodi Grand Prix-sendingene i vinter. Foto: Ole Kaland/NRK
NYTT MGP-PAR: Per Sundnes og Anne Rimmen skal lede de norske Melodi Grand Prix-sendingene i vinter. Foto: Ole Kaland/NRKVis mer

||| (Dagbladet): Når delfinalene i Melodi Grand Prix går i gang i vinter, er det Marte Stokstads lillesøster, Anne Rimmen, som står ved MGP-general Per Sundnes' side.

- Det er kjempegøy å bli spurt. Jeg innrømmer at jeg kommer til å være litt nervøs før første sending, dette blir noe helt nytt for meg, sier Anne Rimmen til Dagbladet.

- Er dette drømmejobben?

- Denne jobben er ikke noe jeg har gått og drømt om, men det er klart at å få jobbe med en så stor produksjon som dette er veldig spennende og gøy. Det blir en stor utfordring og jeg gleder meg.

MGP-programleder de siste to årene, og Annes storesøster, Marte Stokstad er gravid. Hun har termin på nyåret og derfor ble programlederjobben litt vel heftig for henne i år. Likevel kommer hun til å bli sentral i kulissene. Det synes Anne Rimmen er behagelig.

- Jeg tror det blir helt uproblematisk å «hoppe» etter henne. Hun er en viktig faktor for at jeg takket ja til denne jobben. Hun har hatt det så gøy, og snakker så positivt om denne jobben. Hun kommer til å bli en god støtte underveis, sier Rimmen.

- Hvilke tips har hun gitt deg?

- Hehe, ikke så mange ennå. Jeg har fått noen småtips, men regner med at det kommer mange flere etterhvert, sier Rimmen.

Erfarent sportsanker Rimmen startet i NRK-sporten september 2007. Hun har erfaring som programleder fra store arrangementer som Arctic Challenge, Finnmarksløpet, Ekstremsportveko og OL.

På underholdningssiden har hun vært med på både TV-aksjonen, Idrettsgallaen og Gullballen. Nå skal hun lede tre direktesendte delfinaler, en «Siste sjansen», og den norske finalen i Oslo Spektrum - sammen med Per Sundnes.

- Anne er både proff, engasjert, dedikert og glamorøs, med andre ord essensen av MGP. Dessuten har hun ledet NRKs sendinger fra Ekstremsportveko på Voss de siste årene. Det føles veldig trygt nå. MGP er i høyeste grad også ekstremsport, sier NRKs prosjektleder for MGP, Skjalg Solstad.

Blir knallgøy - Jeg gleder meg til hele pakka, til å jobbe med denne fantastiske gjengen og ikke minst artistene, som vi ennå ikke vet hvem er. Jeg er utrolig stolt av at jeg har fått denne oppgaven, sier en ydmyk Rimmen som har «La det swinge» som sin MGP-favoritt.

- Vi kommer til å få det knallgøy. Anne har alle de kvaliteter en programleder for MGP må ha - humør, ydmykhet og en stor dæsj glamour. Sportserfaringene kommer godt med i en musikalsk cup som det MGP er, sier Per Sundnes i en pressemelding.