HAR SKAPT REAKSJONER:  Dette bildet av «Charlotte Gainsbourg» fra filmen Nymphomaniac har gitt henne kallenavnet «Oreo» på skolen til barna. Foto: Christian Geisnæs / Zentropa
HAR SKAPT REAKSJONER: Dette bildet av «Charlotte Gainsbourg» fra filmen Nymphomaniac har gitt henne kallenavnet «Oreo» på skolen til barna. Foto: Christian Geisnæs / ZentropaVis mer

- Det er ikke kult når moren din blir kalt Oreo-kjeks og ludder

Charlotte Gainsbourgs rolle i «Nymphomaniac» preger barna.

(Dagbladet): Skuespiller Charlotte Gainsbourg spiller hovedrollen i den kontroversielle filmen «Nymphomaniac» som hadde premiere i Norge i slutten av januar i år.

I filmen spiller hun i en rekke svært eksplisitte sexscener og filmen har skapt store overskrifter verden over. Nå snakker ektemannen ut om hvordan hennes rolle i filmen har preget familien og spesielt barna.

- Å være femten år og få høre at at moren din er en Oreo-kjeks og et ludder er ikke kult, sier ektemannen Yvan Attal på det franske talkshowet "On n'est pas couché", ifølge Svenska Dagbladet.

Blir ertet Ifølge ektemannen har barna blitt ertet på skolen, og bildet der Gainsbourg står halvnaken mellom to afrikanske menn har gitt henne kallenavnet «Oreo» i skolegården.

- Hun innså nok ikke hvordan rollen hennes ville bli tolket i en skolegård, sier han om kona.

Han er likevel tydelig på at han har stor forståelse for konas valg. Han er selv skuespiller og skryter av «Nymphomaniac»- regissør Lars Von Trier.

- Han er en av verdens beste regissører. Det går ikke an å nekte partneren sin å jobbe med ham, sier han.

Da Dagbladet møtte Gainsbourg i København i forbindelse med premieren fortalte hun at hun var bekymret for hvordan barna ville takle oppstyret rundt filmen.

Hun er selv datter av den kjente skuespilleren Jane Birkin og visesangeren Serge Gainsbourg. I 1976 spilte Birkin og Gainsbourg i den franske filmen «Je t'aime moi non plus», som også ble ansett for å være kontroversiell på den tida.

- Håper barna tilgir - Jeg var bare fire år da filmen kom ut, men jeg opplevde at jeg led av det foreldrene mine hadde gjort. Jeg håper virkelig at barna mine ikke vil lide på samme måte av at jeg er med i denne filmen. Jeg har snakket med barna om det og håper de tilgir meg for dette. Det er vanskelig å skjerme dem når internett tar av på denne måten, sa hun før premieren.

Gainsbourg har sønnen Ben på 16 år og døtrene Alice og Joe på 11 år og 2 år. Hun ble mor til den yngste datteren Joe like før innspillingen av filmen startet.

- Jeg ammet fortsatt under innspillingen. Det var en veldig absurd opplevelse å være i et så dystert univers på dagtid, for så å komme hjem til kos og kjærlighet til mitt nyfødte barn på kvelden, sa hun.