Det er ikke lite som står på spill når teaterstykket «I, Dareen T.» vises

Den israelske kulturministerens innblanding i landets kunstfelt viser hvordan det kan gå hvis myndighetspersoner ikke forstår den utfordrende stemmens egenverdi.

TIL HELGA: Nå kommer et teaterstykke av to kvinner den israelske kulturministeren tidligere har forsøkt å stilne på snarvisitt til Norge, et land som lenge har vært forskånet for slike inngripener. Stykket «I, Dareen T.» vises på Vega scene denne helga, og det vil også finne sted en kunstnersamtale i samarbeid med Norsk PEN. Foto: Vega Scene.
TIL HELGA: Nå kommer et teaterstykke av to kvinner den israelske kulturministeren tidligere har forsøkt å stilne på snarvisitt til Norge, et land som lenge har vært forskånet for slike inngripener. Stykket «I, Dareen T.» vises på Vega scene denne helga, og det vil også finne sted en kunstnersamtale i samarbeid med Norsk PEN. Foto: Vega Scene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig ble det meldt om sammenstøt mellom politiet og arabisk-israelske kristne i havnebyen Haifa med utgangspunkt i en skulptur som ble vist på en utstilling kalt «Hellig gods». Kunstverket – utført av finske Jani Leinonen – gikk under navnet «McJesus», og forestilte hamburger-klovnen Ronald McDonald naglet til et kors bare iført lendeklede.

En katolsk prest på stedet uttalte at det som blir ansett som passende i Norden ikke nødvendigvis egnet seg på museumsvegger i Israel, og Likuds statsråd for kultur og sport, tidligere brigadegeneral Miri Regev, stilte seg snart bak demonstrantenes krav om å få det fjernet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer