- Det er ikke min penis

Kjendiser med våpen, strippere og en splitter naken Odd-Magnus Williamson stiller opp i Yoga Fires nye musikkvideo.

(Dagbladet): Idéen til Yoga Fires nye musikkvideo er som følger: 

Gitarist Jonas «Apollo» Forsang og regissør Stephen Butkus overrasket skuespiller Odd-Magnus Williamson med å fortelle at de ville følge ham med et kamera i et døgn, og at det de filmet ville bli musikkvideoen til den nye låta «Samantha».

Blant ingrediensene i videoen kan man nevne et assortert utvalg kjendiser, nakenhet, våpen og oppkast.

- Veldedighet. Kall det et slags «reversert live aid». Før hjalp band folk. Her hjelper folk band, sier Williamson til Dagbladet om hvorfor han stilte opp for bandet.

- En fest Yoga Fires Jonas «Apollo» Forsang følger opp:

- Sannheten er at Odda har mast på oss i flere år for å få være med i en video. Han ble dritfurt da vi hadde med Nicolai Cleve Broch i forrige video. Egentlig spurte vi Anders Baasmo først, men han kunne ikke. Så da ble det Odda. Han er jo en gammel kompis av alle i bandet, han og jeg er fra samme sted, og låta handler om alt det vi drev med da vi vokste opp på 80- og 90-tallet, så det passer fint. Også er han enestående foran kameraet. Odda trenger ikke en fest, han er en fest. Det er bare å trykke på record, og så vet du at noe interessant kommer til å skje.

- Var det noe Odda ikke ville stille opp på?

- Det handlet mer om at vi måtte stoppe ham fra å gjøre de mest halsbrekkende tinga. Han foreslo at vi skulle sette fyr på ham på toppen av Ulvøybroa, for så at han skulle hoppe brennende ned i vannet. Da så jeg at det krølla seg litt i øyenbrynene til produsenten. Så det droppa vi. Det var rett og slett for kaldt i vannet, forteller Forsang.

Skamløshet På Williamsons ferd rundt i Oslo ender han på ett tidspunkt opp helt naken, for så å «dødse» fra en av broene over en islagt Akerselva.

- Et stolt eller et flaut øyeblikk?

- Det er ikke min penis. Det er vanlig at store stjerner har «body doubles». Denne tilhører en ung håpefull skuespillerstudent tilhørende Minken Fossheims barneteaterskole. Svært ung. Utifra størrelsen kan vi vel anslå en 8-9 år, svarer Odda.

- Så det gikk ikke galt, da Odda kasta seg utfor broa?

YOGA FIRE: Fra venstre: Tåka, Doktor'n, Benjamin Helstad, Alis og Jonas «Apollo» Forsang.
YOGA FIRE: Fra venstre: Tåka, Doktor'n, Benjamin Helstad, Alis og Jonas «Apollo» Forsang. Vis mer

- Han var centimetere fra å treffe noen tømmerstokker som kom flytende der, og som vi ikke hadde lagt merke til. Sånn sett holdt det på å gå fryktelig galt. Hadde han svimt av i møtet med dem hadde han blitt dratt rett ned i det sikkert femten meter høye stupet under broa og rett ned i en steinrøys. Det hadde vært uheldig. Stupescenen var jo en av de første scenene vi spilte inn. Hadde han dødd der, hadde videoen blitt litt i korteste laget, sier Yoga Fire-gitaristen.

- Videoen inneholder jo et par tabloide virkemidler som gjør det lettere å få den omtalt. Kynisme, skamløshet eller ingen av delene?

- Hele videoen er impulsiv. Vi tenkte ikke kynisk på det, vi tenkte bare: Hvor mye gøy kan man ha det på et døgn uten et budsjett? Det var jo hele premisset for videoen: Vi ante ikke hva som ville skje. Men hele ideen bak Yoga Fire handler jo om å være det bandet vi drømte om å spille i da vi var yngre. Å være et rockeband som tør å dra på. Så der ligger det sikkert en skamløshet, sier Forsang.

Ut av kontroll Forsang forklarer at de på ett tidspunkt måtte slå av kameraene under innspillinga. Det var under en festscene med blant annet bandet, Jenny Skavlan, en gjeng toppløse jenter med kaninhoder og stripper Hege Grostad.

- På et eller annet tidspunkt gikk festen litt ut av kontroll. Da dro vi hele festen med på en irsk pub og sang drikkesanger i stedet. Da vi kom tilbake til hotellrommet venta høna vi i et litt impulsivt innfall hadde kjøpt tidligere på dagen. Med vissheten om at ingen høne hadde blitt skadet under innspillingen, sovnet vi bekymringsløse i armkrokene på hverandre. Alle var enige om at det hadde vært en fin dag.

«Samantha» er en hyllest til alt gutta i bandet digga da de vokste opp på 80- og 90-tallet. Som låta antyder, var den barmfagre popstjerna Samantha Fox en av tinga som falt i smak. Til slutt sa hun ja til å være med i videoen.

- Først virket hun litt engstelig for at vi skulle gjøre narr av henne, men da hun skjønte at hun hadde fått besøk av tre karer som hadde vært avstandsforelsket i henne i flere tiår, ble hun overraskende stolt over at låta var dedikert til henne, sier Forsang.

ENDEN ER NÆR: Her er Jenny Skavlan og rumpa til kjendisprostituert og stripper Hege Grostad, som poledanser i videoen. - Vi ante ikke at hun var «kjendisprostituert» før etter at videoen var spilt inn. Oppslaget i VG kom dagen etter innspillingen. Så på tidpsunktet for videoinnspillingen var hun bare «Hege som er en kul gladjente som vi har møtt på et par nachspiel opp igjennom åra», sier Jonas Forang på spørsmål om hvorfor de ville ha henne med i musikkvideoen.
ENDEN ER NÆR: Her er Jenny Skavlan og rumpa til kjendisprostituert og stripper Hege Grostad, som poledanser i videoen. - Vi ante ikke at hun var «kjendisprostituert» før etter at videoen var spilt inn. Oppslaget i VG kom dagen etter innspillingen. Så på tidpsunktet for videoinnspillingen var hun bare «Hege som er en kul gladjente som vi har møtt på et par nachspiel opp igjennom åra», sier Jonas Forang på spørsmål om hvorfor de ville ha henne med i musikkvideoen. Vis mer