STATOIL-SPLID: Synne Øverland Knudsen (i midten) vil ikke la seg sponse av Statoil. Det vil resten av Team Me. Derfor slutter hun nå i bandet som vant Spellemann-pris i kategorien beste popgruppe forrige lørdag. Foto: Stella Pictures
STATOIL-SPLID: Synne Øverland Knudsen (i midten) vil ikke la seg sponse av Statoil. Det vil resten av Team Me. Derfor slutter hun nå i bandet som vant Spellemann-pris i kategorien beste popgruppe forrige lørdag. Foto: Stella PicturesVis mer

- Det er ikke morsomt for noen at det endte slik

Forrige lørdag vant Synne Øverland Knudsen Spellemann-pris med bandet Team Me. I dag annonserer 22-åringen at hun forlater bandet etter politiske uenigheter.

(Dagbladet): Da Team Me sto på scenen for å motta Spellemann-statuetten som beviser at de for øyeblikket er Norges beste popband, visste vokalist og synthist Synne Øverland Knudsen at det var deres siste offentlige opptreden sammen.

Hun hadde nemlig like før bestemt seg for å forlate bandet.

- Knallhardt gjort Øverland Knudsen skriver i en kronikk i Dagbladet i dag at hun var så uenig med resten av bandet da de ville la seg nominere til det omstridte Statoil-stipendet, at hun trakk seg.

- Jeg vet at det er knallhardt gjort, men vi har hatt en ryddig dialog rundt dette og er enige om avgjørelsen. Det er ikke morsomt for noen at det endte slik, men for det sosiale i bandet sin skyld var det riktig å gjøre det slik, utdyper hun.

Stipendet på en million kroner deles hvert år ut under Bylarm.

- Ødelegger jorda I tillegg til Team Me er artister som Jarle Bernhoft, Lars Vaular og Sondre Lerche også nominert.

Band som Kråkesølv og Ungdomskulen har tidligere gjort som Øverland Knudsen og sagt nei til Statoils støtte.

- Jeg ville ikke være fanebærer for en bedrift med en primæraktivitet som er med på å ødelegge jorda. Etter min mening burde man ikke legitimere deres opptreden som en snill bestefar for kulturlivet, forteller Øverland Knudsen.

Musikkpolering 22-åringen forteller at det ikke bare er Statoil-stipendet hun har noe i mot, men også det strukturelle rundt mer generell kommersiell kultursponsing.

- Man blir da et investeringsobjekt, polert og formet på en måte slik at man ikke skal støte noen. Jeg skjønner resten av bandets argumenter om at de vil ha muligheten til å gjøre musikken til et levebrød, men den millionen ville ikke betydd noe for meg om jeg måtte gå på akkord med mine egne prinsipper, sier det tidligere Team Me-medlemmet.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med Marius Drogås Hagen som starta Team Me, men manager Thomas Ryjord sier at alle i bandet synes det er veldig trist at Synne skal slutte.

- I band med så mange medlemmer er det ikke uvanlig at man er uenige. Bandmedlemmene respekterer hverandres personlige meninger, men når det det kommer til kollektive avgjørelser så er de demokratiet som rår i Team Me. I dette tilfellet ønsket det store flertall å søke muligheten om å bli nominert til årets Statoil-stipend, fordi det er en unik mulighet til å få jobbet enda bedre med å få musikken til Team Me ut i verden, med alle kostnadene som det medfører.

PÅ EGENHÅND: Synne Øverland Knudsen. Foto: Sjur Stølen
PÅ EGENHÅND: Synne Øverland Knudsen. Foto: Sjur Stølen Vis mer