Anmeldelse Film «Andre siden»

Det er ikke nok å skvette

«Andre siden» er en skrekkfilm av det forutsigbare slaget. Men det er noen interessante blikk på hvordan det er å være ung stemor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Du blir aldri redd av «Andre siden». Eller, det vil si, det er øyeblikk der du blir redd på samme måten du blir redd hvis noen hopper frem bak en dør og sier bø. Det er over på et blunk og det setter seg aldri i kroppen. Det er som om du skvetter og kjeder deg samtidig.

Anspent stemor

Den svenske skrekkfilmen får deg derimot til å rette ryggen i øyeblikket der det ikke er noe skummelt i sikte. Shirin (Dilan Gwyn) og Fredrik (Linus Wahlgren) er paret som flytter inn i drømmehuset, smilende og kjærlige og uanfektede av det dystre soundtracket som bebuder at det muligens heller er snakk om et mareritthus. Med seg har de Fredriks fem år gamle sønn Lucas (Eddie Eriksson-Dominguez), som fremdeles er taus og blek etter morens død.

Så kommer skjebnen og banker på og sender Fredrik ut på en jobbreise, og Shirin og den sørgende stesønnen blir alene. Hun er ung og vet ikke helt hvordan hun skal snakke med ham. Snart begynner Lucas å snakke om en mystisk lekekamerat som oppsøker ham om natten. Gutten blir redd og etter hvert skadet, og når faren kommer hjem, begynner han med én gang å mistro kjæresten, hun som jo ikke egentlig er mor til barnet og kanskje ikke vil ham vel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer