DEBATT

Debatt: Oslo Pride

Det er ikke obligatorisk å delta på Oslo Pride

Vi har aldri invitert Ropstad til å gå i Pride-paraden.

FELLESSKAP: Oslo Pride-paraden er for den skeive bevegelsen og for alle som drømmer om et rettferdig og fargerikt samfunn, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra paraden i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
FELLESSKAP: Oslo Pride-paraden er for den skeive bevegelsen og for alle som drømmer om et rettferdig og fargerikt samfunn, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra paraden i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Prideparaden er en arena for skeive som vil feire og demonstrere. Vi markerer Pride for å kreve vår plass i samfunnet. Vi feirer fellesskap og mangfold, og kjemper for et samfunn hvor alle er like mye verdt. Det er en feiring for alle som ønsker et samfunn der vi har like rettigheter, blir møtt med respekt og kan leve trygge liv uavhengig av hvem vi forelsker oss i eller hvordan vi lever livet vårt.

Du må ikke være enig i alt Oslo Pride står for, men du må støtte våre kjerneverdier. Om du mener heterofile skal ha flere rettigheter enn homofile og transpersoner, at ekteskapet mellom to av samme kjønn er annenrangs eller at lærere skal kunne miste jobben sin bare fordi de er homofile, så er ikke paraden for deg.

Den siste uken har det stormet rundt den nye familieministeren. Og det med god grunn. Oslo Pride og festivalens parade har også blitt debattert. Men vi har aldri invitert Ropstad til å gå i Pride-paraden. Det har heller ikke kommet noen invitasjon fra vår eierorganisasjon FRI eller fra andre i den skeive bevegelsen. Spørsmålet er reist av politikere og media. Ja, til og med KrFU. Men ikke av oss. Jeg mener det er et paradoks at store deler av samfunnet kaster seg inn i debatten, inviterer og utfordrer på våre vegne, uten å tenke over hva Pride-bevegelsen forsøker å oppnå. Skeive i Norge er en minoritet og setter selv agendaen for egen rettighetskamp. Vi forbeholder oss retten til selv å invitere til vår egen festival.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer