LEI: Jeg er så lei av å måtte gå på jobb hver dag, levere barna på skolen, hente de, gjøre lekser, betale regninger, skatt og gå tur med hunden hver dag, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
LEI: Jeg er så lei av å måtte gå på jobb hver dag, levere barna på skolen, hente de, gjøre lekser, betale regninger, skatt og gå tur med hunden hver dag, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Det er ikke så lett å være voksen, heller

Er det rart vi reagerer? Er det rart enkelte av oss gretne, gamle gubber går litt over streken?

Meninger

Kjære Kaja Elise Meløy Yngsdal Hilleren. Jeg er 37 år. 37 år og ufattelig lei. Hver dag flommer det over av innlegg i sosiale medier som beskriver hvor flott de voksne har det, til og med de med mann/kone og barn.

Men jeg kan fortelle deg at det ikke er så lett å være voksen. Jeg er så lei av å måtte gå på jobb hver dag, levere barna på skolen, hente de, gjøre lekser, betale regninger, skatt og gå tur med hunden hver dag. I tillegg må jeg handle inn mat, fylle diesel, lage mat, vaske huset og ikke minst pusse opp huset, det prosjektet tar jo aldri slutt! Noen ganger må jeg til og med hente posten, i tillegg til alt jeg har glemt å nevne og alle tingene jeg burde ha gjort!

Jarle Steinarson Skyggedal.
Jarle Steinarson Skyggedal. Vis mer

Og jeg er så lei av Sylvi Listhaugs skamløse frierier til de kristne velgerne. Hillary Clintons korrupte valgkamp. Jeg er utrolig lei av å heie på fotballag som skuffer meg, nesten like lei som jeg er av terrorister, festivalvoldtekter og ferierende østlendinger som sniker i køen. Jeg er lei av den rotete garasjen og en gammel kropp hvor vekten går feil vei. Holdningskampanjer, smuler på brødfjøla og det at jeg ikke drikker nok vann irriterer meg også.

Har du noen gang tenkt på hvordan det føles for oss gamle når dere unge dukker opp i media og minner oss eldre på at vi står med en fot i graven, og den andre foten kilt fast i et monotont og trist voksenliv? Er det rart vi reagerer? Er det rart enkelte av oss gretne, gamle gubber går litt over streken?

Kjære Kaja Elise Meløy Yngsdal Hilleren. Jeg er 37 år gammel, men jeg skulle ønske jeg var 16 år igjen og hadde et helt liv foran meg. Da kunne jeg drømt meg bort og trodd på en bedre verden, hvor vi hjalp alle i nød og skapte fred for alle på denne jord. Hvor flott hadde ikke det vært?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.