Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke så viktig for meg

Kulturministeren depper ikke over sjetteplass på Dagbladets kulturmaktliste.

SJETTEPLASS: Kulturministeren er på sjetteplass i Dagbladets kåring over de mektigste i kultur-Norge. Det skuffer henne ikke.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SJETTEPLASS: Kulturministeren er på sjetteplass i Dagbladets kåring over de mektigste i kultur-Norge. Det skuffer henne ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Vi har kåra de ti mektigste aktørene i kulturlivet.

Etter å ha snakket med mange av dem som arbeider med kultur hver eneste dag, gikk seieren til 25-åringen, aldersgruppen alle i kulturlivet vil tekkes.

Samtidig er det ikke funnet plass til noen fra film-Norge; et tegn på at hele bransjen sliter i motvind, ifølge Produsentforeninga selv.

- Ikke viktig for meg Kulturminister Thorhild Widvey (H) kom inn til på sjetteplass i vår kåring.

Skuffende lavt, vil mange si. Det var spesielt tap på tap i budsjettforhandlingene som fikk mange av dem vi snakket med til å vippe Widvey et godt stykke unna pallen.

Selv sier statsråden at det ikke betyr noe for henne hvilken plass hun får på vår liste.

- Det er ikke viktig for meg, og det er heller ikke min jobb å være på toppen av den lista. Dette viser bare at vår frihetsreform fungerer. I motsetning til den rødgrønne regjeringa er vi opptatt av ikke ta for stor plass i kulturlivet, sier Widvey.

- Er det noen av dine forgjengere du tenker spesielt på nå?

- Nei, nå snakker jeg bare generelt.

Tilsvarende kåringer har tidligere gjerne plassert kulturministeren helt øverst i kulturmakta. At Widvey må vike til fordel for både Fritt Ord, Schibsted og Yngve Slettholm i Kulturrådet plager henne ikke.

Feil vinner - Min rolle er å skape et levende kulturliv for dem som er utøvere. Vi er veldig opptatt av dette med armlengdes avstand til kulturen, vi vil ha mindre politiske føringer inn i kunsten.

- Så du er ikke lei for at du ikke er på pallen i det minste?

- Nei. Det er ikke min oppgave å sitte på makta, og det ønsker jeg heller ikke.

At 25-åringen tar innersvingen på resten av kultureliten syntes Widvey er spennende. Men hun har en annen i tankene da vi spør hvem hun mener er mektigst i kultur-Norge.

- Utøverne har mest makt. De som legger til rette for kunst og kultur overalt i Norge. Det er de som burde toppet lista.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling