NYE FJES: I går kveld lanserte Apple over 300 nye emojis. Du får riktignok ikke sett dem med en gang. Foto: Apple
NYE FJES: I går kveld lanserte Apple over 300 nye emojis. Du får riktignok ikke sett dem med en gang. Foto: AppleVis mer

Det er ikke sikkert alle ser de nye emojiene dine

Her er forklaringen.

(Dagbladet): Den siste iOS-oppdateringen var tilgjengelig for alle Apple-brukere i går kveld.

Ved siden av små forbedringer og en ny Apple Watch-app, lover versjon 8.3 mer enn 300 nye emojier.

Emoji, som betyr smiljefjes på japansk, er navnet på Apples symboltastatur. De små figurene kan brukes i tekstmeldinger og på sosiale medier, forutsatt at man har iPhone eller andre Apple-produkter.

De nye smilefjesene har allerede skapt debatt.

Små firkanter Hvis emojiene dukker opp på skjermen din som små firkanter eller andre ugjenkjennbare symboler, er forklaringen enkel.

Du må nemlig huske å oppdatere (se eksempel nederst i saken).

At du ikke kan ta i bruk de nyeste smilefjesene før du laster ned den siste versjonen, er åpenbart. Men Apple lar deg heller ikke se dem.

Altså, om en venn med flunkende nytt tastatur sender deg en ny emoji før du har oppdatert, får du enten firkanter eller de «gamle» symbolene i retur.

Blant de nye ikonene finnes det menneskelige smilefjes med nye hudnyanser. Fram til i går har disse bare vært tilgjengelig med hvit hudfarge, noe Apple tidligere har fått kritikk for. Flere nye flagg er også lagt inn i oppdateringen, deriblant det norske.

Hele emojivisningen er dessuten forandret, og står nå i et større og mer praktisk scrollesystem framfor faner nederst på en rad.

Flere emojis er nå «pakka inn» i egne menyer, slik at du må holde fingeren oppå for å velge hår og hud.

Skuespillerinna Catherine Zeta-Jones ble for øvrig sammenliknet med en emoji under Golden Globe-utdelinga i januar.
[09.04.2015 09:16] Matias Ytterstad: finner bare saker for andre i dag og ingenting til meg selv
here you go

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3030570/Kate-Upton-mad-controversial-photographer-Terry-Richardson-releasing-infamous-Cat-Daddy-bikini-video.html  

EKSEMPEL: Det øverste eksemplet viser ikonene du får tilsendt, hvis du ikke har oppdatert. Det nederste eksemplet er hvordan meldinga egentlig ser ut. Foto: Skjermdump fra Facebook
EKSEMPEL: Det øverste eksemplet viser ikonene du får tilsendt, hvis du ikke har oppdatert. Det nederste eksemplet er hvordan meldinga egentlig ser ut. Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer