Det er ikke slutt før 1969 er avsunget. Fortelleren fra «Brødrene Dal» har jobb i tre år til

Tom Mathisen (63) har gitt Beatles-forestillingen en ny dimensjon, fint balansert mellom fakta og humor.

BEATLES-DYKK: Tom Mathisen har alltid hatt et sterkt forhold til The Beatles, men som Fortelleren i Beatles-forestillingen «It Was Fifty Years Ago Today», som nå er kommet til «Alt fra The Beatles 1965», har han måttet lytte og lese seg opp om guttene fra Liverpool. En tur til Råkk & Rålls i Oslo hører med til researchen. Alle foto: Jørn H Moen / Dagbladet
BEATLES-DYKK: Tom Mathisen har alltid hatt et sterkt forhold til The Beatles, men som Fortelleren i Beatles-forestillingen «It Was Fifty Years Ago Today», som nå er kommet til «Alt fra The Beatles 1965», har han måttet lytte og lese seg opp om guttene fra Liverpool. En tur til Råkk & Rålls i Oslo hører med til researchen. Alle foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det sitter en død mann på Kaffistova» resiterte Odd Børretzen på plate i 1974 - omtrent samtidig som Tom Mathisen tøyset og tullet i visegruppa Snu, forløperen til Prima Vera.

Det er ikke så stor forskjell på de to humoristene som man kanskje skulle tro. Begge har satt sitt umiskjennelige preg på norsk humor, og et fellestrekk er miksen av musikk og humor. Og - de er begge tydelige fortellerstemmer, den ene riktignok med en noe sterkere undertone enn den andre.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer