BEATLES-DYKK: Tom Mathisen har alltid hatt et sterkt forhold til The Beatles, men som Fortelleren i Beatles-forestillingen «It Was Fifty Years Ago Today», som nå er kommet til «Alt fra The Beatles 1965», har han måttet lytte og lese seg opp om guttene fra Liverpool. En tur til Råkk & Rålls i Oslo hører med til researchen. Alle foto: Jørn H Moen / Dagbladet
BEATLES-DYKK: Tom Mathisen har alltid hatt et sterkt forhold til The Beatles, men som Fortelleren i Beatles-forestillingen «It Was Fifty Years Ago Today», som nå er kommet til «Alt fra The Beatles 1965», har han måttet lytte og lese seg opp om guttene fra Liverpool. En tur til Råkk & Rålls i Oslo hører med til researchen. Alle foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

Det er ikke slutt før 1969 er avsunget. Fortelleren fra «Brødrene Dal» har jobb i tre år til

Tom Mathisen (63) har gitt Beatles-forestillingen en ny dimensjon, fint balansert mellom fakta og humor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Det sitter en død mann på Kaffistova» resiterte Odd Børretzen på plate i 1974 - omtrent samtidig som Tom Mathisen tøyset og tullet i visegruppa Snu, forløperen til Prima Vera.

Det er ikke så stor forskjell på de to humoristene som man kanskje skulle tro. Begge har satt sitt umiskjennelige preg på norsk humor, og et fellestrekk er miksen av musikk og humor. Og - de er begge tydelige fortellerstemmer, den ene riktignok med en noe sterkere undertone enn den andre.

Stedet er fortsatt Kaffistova, men mannen som sitter foran oss - 42 år seinere - har knapt vært mer levende. Avtaleboka er full. Mathisen har landet midt i den nye Beatles-feberen som rir landet. Sjuårsprosjektet «It Was Fifty Years Ago Today» spilles for fulle hus overalt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn