Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Susanne Sundfør - «Undercover»

- Det er ingen som kan trylle med melodilinjer som henne

Susanne Sundfør med ny låt.

Susanne Sundfør fotografert under en konsert i Fredrikstad i fjor sommer. Hun sjokkutga en låt mandag via Spotify. Foto: Hell Gate Media/REX/Shutterstock 
Susanne Sundfør fotografert under en konsert i Fredrikstad i fjor sommer. Hun sjokkutga en låt mandag via Spotify. Foto: Hell Gate Media/REX/Shutterstock  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÅT: Forrige gang Susanne Sundfør slapp plate, var det med en smektende discolåt som frampek mot «Ten Love Songs».

Undercover

Susanne Sundfør

5 1 6
Plateselskap:

Warner Music / Bella Union

Se alle anmeldelser

Denne gangen går hun i motsatt retning. Låta «Undercover», som ble sluppet mandag, er en klassisk pianoballade som raskt vokser seg like vakker som natten er lang. Det handler om kjærlighet og kjemiproblematikk, fortalt med en inderlighet og en tilstedeværelse som bare Susanne Sundfør kan legge seg bak.

Av og til kan løsningen være å la det som skjer om natten høre natten til. «Don't trust the ones who love you, because if you love them back, they'll alway disappoint you, it's just a matter of fact».

«Undercover» begynner i det stille før den Sundfør med kyndig grep lar den vokse seg stor og intens. Dynamikk og det å balansere det vare mot det storslagne har alltid vært en del av Susanne Sundførs styrke.

Det låter klassisk, men samtidig vet hun alltid hvor hun skal legge inn små melodiske finurligheter for spenningen og karakterens skyld.

Esset i ermet denne gangen er det fine og effektive bruken av lap-steel som gir «Undercover» et snev av noe jordnært i den ellers så sakrale stemningen.

Også var det dette med stemmen og hvordan hun bruker den da. Det kjennes nesten litt kjedelig å trekke det frem gang etter gang, men det gjør det ikke mindre sant for det: Det er ingen som kan trylle med melodilinjer som henne.

Tror jeg lar denne surre natten gjennom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!