- Det er jævlig creepy

Thomas Seltzer frykter hevn fra scientologene.

ADVARER ARBEIDSGIVER: Thomas Seltzer, kjent fra bandet Turboneger og NK-programmet Trygdekontoret, varsler sin arbeidsgiver om at han skal være ansett som fiende av scientologikirka. Foto: Lars Eivind Bones
ADVARER ARBEIDSGIVER: Thomas Seltzer, kjent fra bandet Turboneger og NK-programmet Trygdekontoret, varsler sin arbeidsgiver om at han skal være ansett som fiende av scientologikirka. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Seltzer møter i dag NRK-ledelsen for å advare om at han kan bli utsatt for drittpakker. Seltzer har blitt fortalt at scientologikirken skal ha ført ham opp på sin «fritt vilt»-liste over personer som skal «diskrediteres for enhver pris».

Scientologikirken avviser påstandene om at de skal ha noen «fritt vilt»-liste der Seltzer er oppført.

Thomas Seltzer tar imidlertid påstandene svært alvorlig. Historiene om hvordan scientologikirken opp gjennom årene har trakassert og forfulgt det de oppfatter som sine fiender, er mange.

- Det er jævlig creepy, sier Seltzer.

Nytt nivå Han har tidligere uttalt seg kritisk om Dyvik Husby, som på grunn av sin rockestjernestatus har en høy stjerne i scientologikirken internasjonalt.

- Det er ikke uvanlig at eks-medlemmer av band er sure og forsmådde, og at det er uvennskap blant gamle rockekolleger er vel normen. Men dette er et nytt nivå, sier Seltzer.

- Vi i min familie vil ta våre sikkerhetshensyn. Jeg kommer også - etter råd fra scientologi-avhoppere - til å ta et møte med mine overordnede i NRK, ettersom det visstnok er jobben de går etter først, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer