- Det er jeg som skal knuse hjertene deres, ikke han

Jonah Hill synes «det suger» at Channing Tatum er så morsom i «21 Jump Street».

AUSTIN (Dagbladet): - For fem år siden ringte agenten min til meg og lurte på om jeg ville gjøre tv-serien «21 Jump Street» om til en film, forteller Jonah Hill.

- Jeg svarte at det måtte være den latterligste ideen jeg noen gang hadde hørt, og lurte på hvorfor jeg i det hele tatt hadde henne som agent.

Etter å ha tenkt seg om litt, tok imidlertid Hill tak i konseptet. Fem år senere viser det seg at det kan ha vært en god idé.

Latter i salen Dagbladet var ti lstede på verdenspremieren av «21 Jump Street» på filmfestivalen SXSW i Austin, Texas, sammen med filmskaperne og skuespillerne.

I salen fikk vi oppleve en overraskende morsom actionkomedie, og et publikum som lo høyt gjennom hele filmen - som har USA-premiere allerede til helgen, men først kommer til Norge i juni.

De første anmeldelsene er allerede kommet, og de er stort sett positive:

- Ikke siden Will Ferrell og Mark Wahlberg slo seg sammen i «The Other Guys» har en skjermduo vært så komisk fruktbart som dette inspirerte samarbeidet mellom Jonah Hill og Channing Tatum, skriver Hollywood Reporter.

Truet med vold Filmen er basert på 80-tallsserien med samme navn, der en politispanere infiltrerte skoler for å avdekke kriminalitet. Jonah Hill og Channing Tatum spiller to vidt forskjellige politiferskinger som må gå under jorda som high school-studenter - og brødre - på jakt etter produsenten av et dødelig motedop.

Tatum har tidligere spilt i både actionfilmer som «G.I. Joe» og «Eagle» og en rekke romantiske filmer. Hvordan var det så å spille i en komedie?

- Vel, det er jo en bromance. Jeg tenkte «wow, hvorfor vil de ha med meg?». Men de ville altså det, og holdt hånden min gjennom hele filmen. Og det ser ut som det gikk bra, sier Tatum, og får anerkjennende applaus fra salen.

- Det hjalp kanskje også at jeg truet Jonah med fysisk vold om han ikke gjorde meg morsom.

- Vi elsket alle Channing fra før. Men i denne filmen knuser han virkelig hjertene våre, samtidig som han får deg til å le hardt, sier Jonah Hill, før han legger til:

- Og det er noe som suger, fordi han burde ikke klare det. Det er jeg som skal knuse hjertene deres, ikke han. Det suger at han er så flink.

Gjensyn med Depp Det var med tv-serien «21 Jump Street» at Johnny Depp fikk sitt gjennombrudd. I den mer komisk vridde filmatiseringen gjør også Depp en overraskende cameorolle - som ikke skal utbroderes her av hensyn til filmopplevelsen.

På spørsmål fra salen om hvordan filmskaperne fikk Depp til å være med i filmen, svarer Hill spontant:

- Vi sugde pikken til agenten hans i årevis.

- Neida, agenten hans er faktisk den skjønneste dama i hele verden, og hun var den første personen jeg mailet da jeg gikk i gang med prosjektet. Hun koblet oss sammen, og fikk det til å skje, sier Hill.

SNAKKET MED PUBLIKUM: Channing Tatum (til venstre) og Jonah Hill etter verdenspremieren. Foto: Michael Buckner/Getty Images for SXSW/AFP/Scanpix
SNAKKET MED PUBLIKUM: Channing Tatum (til venstre) og Jonah Hill etter verdenspremieren. Foto: Michael Buckner/Getty Images for SXSW/AFP/Scanpix Vis mer