Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er jo et forferdelig kick å bli jaget av en voldtektsmann også

Svensk tv-konsept vekker oppsikt.

(Dagbladet): Det dukker stadig opp ferske tv-konsepter her i landet, og «söta bror» er ikke mindre kreative på den fronten.

I morgen har programmet «Jagad av hundar» premiere på svenske TV3. Det liker Svenska Kennelklubben dårlig, melder Expressen.

- Helt feil signaler Programmet omtales som et «skrekkprogram», og deltakerne skal ta seg gjennom en rekke skremmende utfordringer, før de til slutt jages gjennom skogen av snerrende hunder - på jakt etter pengepremien.

- Vi er veldig kritiske til programmet. Det ene sekundet skal vi reagere når hundene springer og jager folk i løypene, og synes at det er grusomt, og det neste skal vi synes at dette er heftige greier. Nei, det sender ut helt feil signaler, sier kennelklubbens talsmann Hans Rosenberg til avisa.

Rosenberg gir også uttrykk for at programmet er en fornærmelse mot de som har blitt jaget og bitt av hunder.

- Neste steg? Videre kritiserer han programleder Malin Gramer, som ifølge Expressen har uttalt at øyeblikket som involverer de firbeinte er «sinnssykt kult» og at man «får et enormt adrenalinrush».

- Man lurer jo på hva som blir neste steg? De sier at det er et kick å bli jaget av hunder. Det er jo et forferdelig kick å bli jaget av en voldtektsmann også, sier Rosenberg.

Programleder Gramer har ikke besvart Expressens henvendelse om en kommentar til saken. TV3s svenske pressesjef Max Lagerbäck gir imidlertid uttrykk for at han synes kritikken er uberettiget.

- Hunden er Sveriges nest mest populære kjæledyr. Det vil ikke serien forandre på. Om de skal reagere så fort en hund flekker tenner på film eller TV, har de mye å gjøre, sier Lagerbäck.

Vises ikke i Norge Pressekontakt for TV3s innkjøpte materiale, Ellen Ihme, opplyser Dagbladet om at kanalen her i landet ikke har planer om å vise den svenske tv-serien.

Line Vee Hanum, pressesjef i norske TV3, forteller at konseptet heller ikke blir å se i norsk versjon med det første.

- En norsk versjon er iallfall ikke aktuelt med det første, sier hun til Dagbladet.

FÅR KRITIKK: Den svenske tv-serien «Jagad av hundar» får dårlig respons allerede før premieren. Her ved programleder Malin Gramer. Foto: Johnny Wohlin / TV3
FÅR KRITIKK: Den svenske tv-serien «Jagad av hundar» får dårlig respons allerede før premieren. Her ved programleder Malin Gramer. Foto: Johnny Wohlin / TV3 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media