- Det er jo trist for Harald Zwart

Publikum sviktet «Den rosa panteren 2».

(Dagbladet.no): Trass i formidabel forhåndsomtale og norsk regissør - publikum strømmet ikke til kinoene for å se«Den rosa panteren 2» i helga.

- Vi var usikre på resultatet etter premierehelgen, men vi sammenlignet selvsagt med film nr.1. Når det nå viser seg at åpningen var dårligere enn film nummer én, synes vi det er trist, spesielt for Harald, som har gjort en flott jobb for filmen, sier Inger Warendorph, administrerende direktør i Disney Norge, til Dagbladet.no.

Dårlige anmeldelser
- Det er nok derimot symptomatisk for slike filmer, at film nummer to ikke gjør det fult så godt som film nummer én, sier hun.

«Den rosa panteren 2», regissert av norske Harald Zwart og med Steve Martin i hovedrollen, ble sett av totalt 5561 personer i åpningshelga, og havnet helt nede på 10. plass på kinotoppen.

Tre premierefilmer gjorde det bedre: «Bruder i krig», «Friday the 13th» og «The Wrestler».

Så har heller ikke anmeldelsene av «Den rosa panteren 2» vært helt storveis. «Å se «Den rosa panteren 2» er omtrent som å sitte til bords under en altfor lang middag med en bordkavaler som insisterer på å fortelle fryktelige vitser hele kvelden, og le litt beklemt av dem selv når de ikke slår an,» skrev Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad, og trillet en toer.

- Den har fått mye omtale, men også en del som ikke er så positivt. Det kan slå ut på besøket, sier Birgitte Langballe, informasjonssjef i Film og kino.

I USA ble den slaktet av flere store medier. MSNBC mente den var bedre enn eneren, men la til at «det er som å si at man foretrekker å tråkke på hundebæsj framfor å ha skoen sin i en kuruke».

Ikke fornøyd med førsteplassen
Men «Den rosa panteren 2» var ikke den eneste premierefilmen i helga som havnet langt nede på lista. Øverst finner vi «Bruder i krig», som havnet på femteplass med 8858 solgte billetter. «Bolt», «Den fantastiske historien om Benjamin Button» og «Max Manus» ligger fortsatt trygt i toppen.

- Det har med hvilke filmer som allerede går på kino å gjøre, i kombinasjon med hvilke filmer som hadde premiere i helga. I det siste har det vært mange store filmer blant premierene, samt filmer som har trukket mange unge mennesker med en gang, sier Langballe.

Inger Warendorph tror kinotallene har sammenheng med det fine vinterværet i helga.

- Vi har ikke vært fornøyde med «Bolt» heller, sier hun om animasjonsfilmen som for øyeblikket topper kinolista.

- Denne typen familiefilm pleier å gjøre det bra i vinterferien. Men jeg vil tro at vi har litt konkurranse fra det fantastiske skiføret i hele østlandsområdet, sier Warendorp, som selv nettopp har vært ute i skibakken når Dagbladet.no ringer.